Musixmatch - aplikacija za prikaz tekstova pjesama s podrškom za brojne streaming servise

Riječ je o valjda najpoznatijem servisu za pronalazak tekstova pjesama koji ne samo da je u stanju ponuditi tekstove za doista golem broj pjesama i to na više jezika, nego odlično radi uz glazbu pohranjenu lokalno na smartfonu te uz brojne poznate glazbene streaming servise...

Matija Gračanin petak, 3. rujna 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Musixmatch 
Namjena Servis za pronalazak i prikaz tekstova pjesama
Android Google Play
iOS App store
Cijena Besplatan / 2,99 USD mj ili 35,99 USD godišnje (Premium)

Zahvaljujući zbilja izdašnoj bazi s više od sedam milijuna tekstova pjesama koje su dobrim dijelom prevedene na više od osamdeset jezika, ovaj se servis koji ujedno nudi aplikacije za pametne telefone, tijekom vremena etablirao kao ponajbolje (i vrlo popularno) rješenje za dohvaćanje tekstova pjesama.

Musixmatch je vrlo jednostavno koristiti, a osim što će raditi uz pjesme koje se nalaze u glazbenoj kolekciji koja se nalazi na unutarnjoj memoriji telefona, nudi podršku za čitav niz glazbenih streaming servisa te će poslužiti kao odlično rješenje da nadomjesti izostanak statičkih i sinkroniziranih tekstova pjesama koje inače ti servisi također nude.

Štoviše, zahvaljujući mogućnosti FloatingLyrics, tekstove pjesama je moguće imati za videozapise na Youtubeu, ali i za praktički bilo koji drugi reproduktor dostupan na Androidu budući da će tekst pjesme zapravo biti prikazan u plutajućem prozoru (ova mogućnost nije dostupna na iOS-u).

Tekstove pjesama je moguće jednostavno pretraživati, podržan je Chromecast pa je omiljenu glazbu zajedno s tekstom moguće gledati na velikom ekranu, tu je i podrška za Android Wear uređaje, zatim mogućnost identifikacije pjesme koja se reproducira u blizini pri čemu je odmah moguće dobiti i prikaz tekstova pjesama, te još doista mnogo drugih mogućnosti i praktičnih detalja.

Osnovna inačica je besplatna, no ponešto smanjenih mogućnosti i prikazuje oglase, ali ako se žele dobiti dodatne zanimljive značajke kao što je Party Mode koji nudi precizno sinkronizirane tekstove pjesama zajedno s animiranim pozadinama (idealno za karaoke), podršku za prikaz tekstova pjesama i onda kada internetska veza nije dostupna, te se ne žele trpjeti reklame, onda valja plaćati pretplati za izdanje Premium koje stoji tri dolara mjesečno ili 36 dolara godišnje.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi