Parcels - još jedan servis koji se specijalizira za praćenje paketa

Riječ je o još jednoj relativno popularnoj globalnoj platformi za praćenje međunarodnih pošiljaka koja se ističe izdašnom podrškom za brojne dostavne službe kao i brzinom kojom automatski pronalazi podatke na temelju unesenog broja za praćenje…

Matija Gračanin četvrtak, 12. svibnja 2022. u 05:30
OSNOVNI PODACI
Naziv Parcels 
Namjena Aplikacija za praćenje dostave međunarodnih pošiljaka
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 30 kn godišnje (Premium)

Servisa i aplikacija za praćenje međunarodnih pošiljaka definitivno ne nedostaje, a premda se Parcels ne svrstava među najpoznatije, ipak je riječ o vrlo sposobnom servisu za praćenje paketa. Naime, ne samo da podržava ogroman broj međunarodnih dostavnih službi, nego nudi i neke zgodne mogućnosti.

Prije svega je tu opcija skeniranja barkodova pa je tim lakše dodavati pošiljke za koje se želi pratiti slijed dostave, ali je tu i mogućnost da se uvezu poslani paket sa šačice poznatih online trgovina kao što su Amazon, AliExpress, eBay, Shein i druge. Naravno, pošiljke za praćenje je moguće dodavati i ručno tako da se unese broj za praćenje.

Jednom kad je broj za praćenje unesen, Parcels će zavidno brzo i posve automatski pronaći sve dostupne informacije o tijeku dostave te ih i prikazati. Zgodno je i to što nudi da se praćenje nastavi putem službenih servisa dostavnih službi što ponekad može biti korisno iako je Parcels u većini slučajeva i više nego dostatan za aktivno praćenje tijeka dostave.

Besplatna inačica aplikacije je ograničena i prikazuje oglase, a ako se na raspolaganju žele imati push notifikacije, mogućnost praćenja neograničenog broja paketa te se želi riješiti prikazivanja oglasa, onda je moguće plaćati godišnju pretplatu od 30 kn za izdanje Premium. Bilo kako bilo, oni koji još nisu pronašli omiljenu aplikaciju za praćenje paketa, svakako bi trebali ovoj dati priliku.