Pixlr – solidno opremljen popularan mobilni alat za uređivanje fotografija

Pixlr je jedan od najpopularnijih i najpoznatijih mobilnih alata za uređivanje fotografija koji se prije svega ističe jednostavnošću korištenja te nenametljivim i jednostavnim sučeljem zbog kojega je uređivanja slika izravno na smartfonu pravi užitak…

Matija Gračanin četvrtak, 23. prosinca 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Pixlr
Namjena Moćan mobilni editor slika
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno / 69 kn godišnje (za prvu godinu)

Izbor omiljenog alata za uređivanje fotografija izravno na pametnom telefonu ili tabletu prilično je individualan. Srećom, ponuda je izdašna među kojima se nalaze i neke legendarne besplatne aplikacije kao što je Snapseed koja je ujedno i mnogima prvi izbor aplikacije za uređivane slika na pametnom telefonu.

Međutim, u konkurenciji kako besplatnih tako i komercijalnih mobilnih uređivača fotografija tijekom vremena se etablirao i Pixlr. Samo jedan od razloga zašto je postao toliko popularan može se naći i u činjenici da se Pixlrovi grafički alati mogu koristiti izravno iz web preglednika, a tu je i posebna inačica za stolna računala.

No, to ne znači i da same mobilne aplikacije nemaju što ponuditi. Baš nasuprot, sve što je potrebno za brzinsku doradu fotografija je tu; čitav niza alata za podešavanje parametara fotografija (moguće je iskoristiti i automatiziranu optimizaciju i doradu), brojni efekti za stilizaciju fotografija, alati za uklanjanje nepravilnosti (primjerice, efekta crvenih očiju) i štošta drugo.

Naravno, tipične stvarčice kao što je mogućnost izrezivanja ili promjene veličine slikama, dodavanje teksta ili primjene hrpice ukrasnih okvira se podrazumijeva. Osim toga, Pixlr će dobro doći i za jednostavno stvaranje kolaža od fotografija koje je do određene razine moguće i prilagoditi, a tu su i predlošci za stvaranje grafičkih uradaka.

Osnovna inačica Pixlra je besplatna, no u sučelju će se prikazivati oglasi. Njih se može riješiti plaćanjem godišnje pretplate od 69 kn za prvu godinu pri čemu se dobiva pristup i dodatnom sadržaju kao što su dodatni fontovi i ukrasni okviri te virtualne naljepnice.

 

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi