Snipd - koristi umjetnu inteligenciju za analizu podcastova i transkribiranje isječaka

U moru aplikacija koje se specijaliziraju za otkrivanje i slušanje podcastova, Snipd se ističe svojim originalnim i pomalo drukčijim pristupom. Naime, oslanja se na umjetnu inteligenciju i transkribiranje podcastova kako bi se otkrivali oni najzanimljiviji…

Matija Gračanin četvrtak, 13. listopada 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Snipd
Namjena Aplikacija za podcastove koja koristi AI
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Industrija podcastova prilično je snažna, pa ni ne čudi da postoji čitav niz platformi i aplikacija koje ne samo da omogućavaju konzumiranje podacstova, nego i za njihovo stvaranje i objavljivanje. Snipd je pomalo drugačija aplikacija za pronalazak i slušanje podacastova koja nudi neke vrlo zanimljive mogućnosti.

Konkretnije, Snipd se oslanja na umjetnu inteligenciju kako bi automatski generirao transkripciju podcastova te od toga napravio neprekidan pregled zanimljivih isječaka koje prezentira slično kao što je prikazan sadržaj na TikToku. Time ne samo da je lakše pronaći zanimljive podacstove, nego se transkribirani teksta mogu podijeliti s drugima i stvarati kolekcije.

Potrebno je otvoriti korisnički račun, zatim izabrati tri omiljene teme na temelju čega će Snipd zapravo nuditi dostupni sadržaj, a onda označiti omiljene podcastove (ako ih se već ima). Zatim je moguće poslušati (i pročitati) transkribirane isječke podcastova (snipove), a njih je moguće i podijeliti ili sačuvati dok je nakon toga moguće poslušati i čitavu epizodu.

Naravno, tu su i druge mogućnosti kao što je opcija dodavanja podcastova favorite, preuzimanje za offline slušanje i neke druge uobičajene stvarčice. Aplikaciju je za najbolje iskustvo kombinirati sa slušalicama,  no to nije nužno. Bilo kako bilo, svi oni koji traže pomalo drukčiji i inovativan način za otkrivanje i slušanje podcastova, upravo su ga pronašli.