Songkick - servis koji olakšava pronalazak koncerata koji će se održavati u blizini

Songkick je aplikacija koja će se ponajprije dopasti svima onima koji naprosto obožavaju odlaziti na koncerte i slušati glazbu uživo. Naime, pomaže pronaći koncerte koji se održavaju ili će se održati u blizini i to na temelju glazbe koju se voli slušati…

Matija Gračanin srijeda, 9. ožujka 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Songkick 
Namjena Platforma za otkrivanje i praćenje koncerata
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Songkick je sada već poznati servis koji ljubiteljima odlazaka na koncerte omogućava praćenje bendova i koncerata u blizini i to na temelju njihova glazbenog ukusa, no poslužit će i da se jednostavno na uvid dobije koji se koncerti upravo održavaju ili će se tek održati, ali i da se putem nje prate omiljeni glazbenici.

Songkick se ponajprije ističe činjenicom da će pregledati glazbenu kolekciju koja se nalazi pohranjena na unutarnjoj memoriji smartfona kako bi otkrio kakva se glazba preferira te onda na temelju toga (uz druge kriterije) ponudi pregled koncerata koji će biti održani u blizini (aplikacija u obzit uzima trenutačnu lokaciju telefona).

Na taj će se način ujedno stvoriti i personalizirani kalendar koncerata kojima dominiraju upravo glazbeni izvođači koje se preferira, a pri tome će se dobivati i obavijesti o svim potrebnim informacijama za neki koncert kako ga se ne bi propustilo.

Naravno, moguće je pregledavati i sve ostale koncerte za koje Songkick zna i koji će se održati u drugim gradovima i državama (čak je moguće i dodati više lokacija). Osim toga, moguće je pregledavati cjelovite podatke o turneji omiljenog benda, otkrivati nove glazbene skupine i primati preporuke na temelju osobnog glazbenog ukusa, dijeliti koncerte s prijateljima i zajedno se organizirati te drugo.