Songsterr - veliki izbor tablatura i akorda za gitaru

Songsterr je dobro poznati servis s više od 90000 pjesama i pola milijuna tablatura za gitaru, bas i bubnjeve, a ovo je njegova službena aplikacija koja omogućuje da se na pametnim telefonima i tabletima pogonjenim Android OS-om te na iPhoneu i iPadu, prate tablature te uči svirati neka od pjesama ili skladbi u bazi…

Matija Gračanin srijeda, 14. listopada 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Songsterr
Namjena Tablature za gitaru
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 9,99 USD (Premium)

Songsterr je javna tajna među svima onima koji ozbiljnije ili tek povremeno sviraju gitaru, bas ili bubnjeve. Naime, ne samo da u svojem katalogu ima ogroman broj tablatura, nego se prilično pazi na njihovu točnost i opću kvalitetu te je to jedna od ključnih prednosti ovoga servisa. No, nad drugim sličnim aplikacijama, prednjači u još nečemu.

Umjesto da su tablature statično i suhoparno prikazane, one će biti reproducirane s glazbalom po izboru (od onih koja su ponuđena), a onda je to reprodukcijom moguće dodatno upravljati. Određivati koje će se dionice ponavljati i usporavati reprodukciju kako bi se tim lakše ovladalo pjesmom koja se uči.

Naravno, tu je i klasičnih prikaz s riječima pjesme i naznačenim akordima, zatim mogućnost reprodukcije samo onih glazbala (dionice) koje se uči i tome slično. Ona osnovna funkcionalnost koja se svodi na pregledavanje kataloga tablatura i reprodukciju je besplatna, a za sve dodatne mogućnosti potrebno je plaćati izdanje Premium koje stoji oko deset dolara mjesečno.

Nije previsoka cijena kada se u obzir uzme ono što se dobiva i sama kvaliteta tablatura. U svakom slučaju, svi koji povremeno ili redovito sviraju gitaru te žele naučiti ili možda i ispraviti krivo naučene pjesme, ovu bi aplikaciju trebali probati.