Steam - redizajnirana službena aplikacija poznate platforme za kupovinu računalnih igara

Još je tijekom kolovoza bilo poznato da Steam užurbano radi na novoj i redizajniranoj inačici svoje mobilne aplikacije, a nedavno je ona konačno ugledala i svjetlo dana. Uz nekoliko dizajnerskih zahvata tu su i neke druge praktične nadogradnje…

Matija Gračanin utorak, 18. listopada 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Steam 
Namjena Službena aplikacija platforme za kupovinu igara
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Steam kao sada već etabliranu i dobro poznatu Valveovu platformu za prodaju računalnih igara vjerojatno nije potrebno posebno predstavljati. Službena aplikacija donedavno je bila predmetom kritika nezadovoljnih korisnika koji su, možete to reći opravdano, zamjerali zastarjeli dizajn i izostanak nekih inače očekivanih mogućnosti.

Steam je ove godine konačno odlučio osvježiti svoju službenu aplikaciju, a nedavno je ona napokon objavljena i dostupna je u službenim trgovinama aplikacija. Uz ponešto osvježeni dizajn (ništa previše radikalno), aplikacija uvodi i neke dodatne praktične mogućnosti te ispravlja neke dosadašnje nedostatke.

Prije svega, sada su tu notifikacije koje je moguće i dodatno prilagoditi, a prerađen je i Steam Authenticator koji omogućava prijavu u dva koraka odobravanjem zahtjeva za prijavu na pametnom telefonu ili skeniranjem generiranog QR koda; nešto što će mnogi sigurno znati cijeniti.

Redizajnirana je i pregled osobne biblioteke igara pa ih se sada i na pametnom telefonu moguće vidjeti sve, a primarni pregled novosti sada se oslanja upravo na sadržaj osobne biblioteke igara. Osim toga, bolje je rješeno pregledavanje i pretraživanje same trgovine igara, uvodi se podrška za više korisničkih računa i još pokoja sitnica. Ukratko, svi oni koji još nisu instalirali ili ažurirali Steamovu aplikaciju, sada je pravi trenutak za to.

 

📢 Uštedi do 12%

iPad

Idealni za kreativce i svakodnevnu uporabu!

769,99€ 5.801,49 kn 875,84€ Kupi

📢 3 godine jamstva

VERBATIM SSD

128GB, Vi550 S3, SATA 3, 2.5", 560/430 MB/s

22,99€ 173,22 kn Kupi


Najjednostavniji streaming ikad

ARCAM Solo Uno

Solo Uno donosi potpunu jednostavnost u složeni svijet audio streaminga pružajući kompaktan, elegantan i elegantan streamer s ugrađenim pojačalom

549,00 € 4.136,44 kn 728,52 € Akcija