Step Counter - jedan od najpreciznijih brojača koraka za Android pametne telefone

Brojanje koraka samo je jedna od korisnih funkcija pametnih telefona, a premda je za najpreciznije rezultate uputno imati pametni sat ili neku od fitnes narukvica, uz aplikacije kao što je ova moguće je dobiti prilično precizne rezultate uz minimalnu potrošnju baterije…

Matija Gračanin srijeda, 29. prosinca 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Step Counter
Namjena Besplatan brojač koraka
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatno / 18 kn

Bilo kakva tjelesna aktivnost je korisna, a ono što svatko može učiniti kako bi poboljšao vlastito zdravlje i tjelesnu spremu, svakodnevno je hodanje. Preporuka je da se svaki dan učini deset tisuća koraka (ili najmanje 6000), a kako bi se znalo je li taj cilj postignut, potrebno je osloniti se na neki od brojača koraka.

Srećom, izbor je prilično izdašan, a iako je za najbolje rezultate potrebno imati pametni sat ili neku od fitnes narukvica, aplikacije kao što je Step Counter itekako će poslužiti za tu namjenu. Tim više ako se ne želi koristiti neka od ugrađenih aplikacija koje proizvođači telefona običavaju isporučiti sa svojim pametnim telefonima.

Za razliku od dobrog djela sličnih aplikacija, Step Counter ne koristi GPS nego se oslanja na ugrađen senzor u pametni telefone čime se, s jedne strane postiže relativno visoka preciznost, a s druge se strane štedi baterija. Druga specifičnost ove je aplikacije što ne ograničava korištenje dostupnih mogućnosti ni u besplatnom izdanju, nego jednostavno prikazuje oglase.

Uz, dakle, relativno precizno brojanje koraka, prikazuje broj potrošenih kalorija, prijeđenu udaljenost i druge korisne informacije, a dio toga je prezentirano na zgodno osmišljenim grafikonima. Tu je i mogućnost izrade pričuvnih kopija, podrška za sinkronizaciju s drugim aplikacijama, razni podsjetnici, mogućnost podešavanja osjetljivosti brojača te još štošta drugo.

U svakom slučaju, Step Counter vrijedi probati, a ako se žele ukloniti oglasi, potrebno je platiti 18 kn jednokratno.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi