Thenx - popularna aplikacija za kalisteniku ili vježbanje na otvorenom

Svi oni koji žele redovito vježbati kako bi se doveli u formu, a pri tome bi radije izbjegli odlazak u teretanu te zatvoreni prostor zamijenili otvorenim, svakako bi trebali provjeriti što im može ponuditi Thenx, sve popularnija aplikacija za treniranje…

Matija Gračanin utorak, 12. srpnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Thenx 
Namjena Lijepo napravljena aplikacija za kalisteniku
Android Play Store 
iOS App Store
Cijena Besplatan / 89,99 USD

Kalistenika je prilično popularan oblik tjelesne aktivnosti kod kojega se koristi gravitacija i utjecaj tjelesne težine pri vježbanju, a svaka vježba koja podrazumijeva korištenje težine vlastitoga tijela zapravo se svrstava u kategoriju kalistenike.

Osim toga, ljubitelji ovoga oblika tjelesne aktivnosti obično su i ljubitelji vježbanja na otvorenom, umjesto u teretanama i dvoranama za vježbanje. Thenx je prilično popularna aplikacija koja naglašava upravo vježbe koji se svrstavaju u domenu kalistenike, a nudi i čitave programe treniranja.

Ono što Thenx čini podjednako omiljenom aplikacijom među početnicima i već iskusnim vježbačima, svakako je činjenica da se dobar dio vježbi može vidjeti besplatno, ali i to što nudi obilje raznovrsnih vježbi. Sve počinje tako da se otvori korisnički račun, pri čemu valja dati i neke osnovne informacije o sebi pod čime se podrazumijeva visina, težina, spol, tjelesna sprema i slično.

Vježbati se uz zgodno osmišljene videozapise može početi odmah, a za dobar se dio vježbi ne treba imati rekvizite ili se, za neke vježbe, može snaći s onim što se nalazi u blizini. Doduše, kako je riječ o kalistenici, uputno je otići do nekog opremljenijeg parka za vježbanje kojih, srećom, ima sve više.

Uz već gotove programe vježbanja koji su prilagođeni i totalnim početnicima, moguće je birati i individualne vježbe (popis vježbi se lako može filtrirati), a tu je i poseban dio za napredne vježbače koji žele usavršiti svoju tehniku.

Bilo kako bilo, Thenx je lijepo napravljena aplikacija za kalisteniku, a posebno je zgodno to što se za vježbanje ne treba plaćati. Doduše, ako se na raspolaganju žele imati baš sve vježbe, onda je potrebno plaćati godišnju pretplatu od 89,99 dolara.