Vivino - aplikacija koja pomaže pri otkrivanju ukusnih vina

Aplikacije koje se specijaliziraju za skeniranje etikete na vinima kamerom na pametnim telefonija nisu ništa novo, a ovo je definitivno jedna od najpopularnijih. Osim, što prepoznavanja vina, pomaže i upariti vrste vina s određenima jelima, a nudi i čitav niz drugih informacija…

Matija Gračanin četvrtak, 17. lipnja 2021. u 08:20
OSNOVNI PODACI
Naziv Vivino 
Namjena Aplikacija za otkrivanje vina
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Mnogi će tvrditi kako je vino sam dar bogova koje su nam dali kao naknadu za sve boli i tegobe, a premda će jednako tako mnogi povremeno uživati u čašici nekoga ukusnoga vina, ne treba posebno isticati kako je ipak riječ o alkoholnom piću i kako je kod toga vrlo važna umjerenost i ustručavanje od vožnje automobila ako se popije koja čaša previše.

S time na umu, vrijedi i pametni telefon opremiti aplikacijom kao što je Vivino, a ona će od koristi biti već i pravim vinskim znalcima, kao i onima koji samo žele provjeriti koje vino odabrati za neku svečanu priliku ili za serviranje uz večeru.

Naime, Vivino ne samo da omogućava prepoznavanje o kojem je vinu riječ tako da se slika naljepnica koja se nalazi na butelji, a onda se vrlo lako može doznati je li to vino na dobrom glasu ili ga je bolje izbjegavati, nego nudi i čitav niz drugih informacija kao i mogućnosti.

Tako je moguće čitati recenzije vina drugih korisnika aplikacije, tu je i pomoćnik koji će sparivanje vina iz jela učiniti vrlo jednostavnim, a posebno je zanimljivo to što je vina moguće i kupovati (aplikacija će preporučiti trgovine ako nije moguće kupovanje izravno putem aplikacije). Osim toga, putem aplikacije se mogu otkrivati i domaća vina (u bazi ih ima nešto više od 150), ali većina vina kojima aplikacija vlada su ona inozemna pa to valja imati na umu.

Vina je moguće i brzo uspoređivati, otkrivati ključne karakteristika vina i okusa te prema tome izabrati najbolje, a zgodna je i mogućnost stvaranja profila zahvaljujući kojem je lakše pronaći vino prema vlastitom ukusu. Bilo kako bilo, ovo je idealna aplikacija za sve ljubitelje vina i one koji će to tek postati.