Wavelet - sistemski ekvalizator prilagođen modelima slušalica

Većina sistemskih ekvalizatora na Android pametnim telefonima obično zahtijeva da se telefon roota, no to nije slučaj s ovom aplikacijom. Ne samo to, ova se aplikacija ističe i činjenicom da će zvuk prilagoditi ovisno o modelu slušalica koje se koristi…

Matija Gračanin ponedjeljak, 14. rujna 2020. u 14:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Wavelet
Namjena Sistemski ekvalizator
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 5,49 USD

Wavelet je zgodno napravljena aplikacija koja se postavlja kao sistemski ekvalizator na smartfonima s Androidom, no za razliku od hrpice drugih sličnij rješenja, ne samo da nije potrebno rootati svoj pametni telefon, nego će Wavelet automatski podesiti parametre zvuka uzimajući u obzir model slušalica koje se priključene na smartfon.

Trenutačno nudi više od 2700 prethodno pripremljenih optimizacija za slušalice koliko modela i podržava, a automatski ekvalizator je podešen tako da parametre zvuka podesi prema standardu Harman. Dakako, oni koji ne žele koristiti automatska podešavanja mogu sve podesiti ručno koristeći ugrađeni 9-pojasni grafički ekvalizator, kao i sami napraviti korekcije prema već podešenim parametrima.

Samu aplikaciju prilično je jednostavno koristiti, a sve što treba učiniti jest priključiti slušalica, pokrenuti reprodukciju glazbe o omiljenom reproduktoru, a onda pokrenuti aplikaciju i poigrati se s dostupnim parametrima. Dakako, moguće je pokrenuti i legacy modalitet u kojem se može koristiti grafički ekvalizator.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, no ne nudi sve mogućnosti. Uključen je automatski ekvalizator i pokoja dodatna mogućnost, ali je izostala podrška za dodatne efekte kao što su pojačivač basa, reverberation (simuliranje odbijanja zvučnih valova od zidova), virtualizer (simulira povećavanje razmaka među stereo zvučnicima) kao i dodatak za preciznijim upravljanjem basovima. Kako bi se te dodatke imalo na raspolaganju, treba izdvojiti oko pet i pol dolara.