Xodo PDF Reader & Editor - sposoban i posve besplatan čitač dokumenata u PDF-u

Xodo se svrstava među ponajbolje besplatne čitače PDF dokumenata koji je posve besplatan. Osim što može brzo otvarati PDF dokumente, nudi i neke dodatne mogućnosti kao što je podrška za popunjavanje obrazaca i potpisivanje, upravljanje datotekama i štošta drugo…

Matija Gračanin utorak, 19. siječnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Xodo PDF Reader & Editor 
Namjena Čitanje i uređivanje dokumenata u PDF-u
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Aplikacija za otvaranje i rad s dokumentima u PDF-u na pametnim telefonima definitivno ne nedostaje, no malo koja aplikacija nudi set mogućnosti kakvima raspolaže Xodo PDF Reader & Editor, a da pri tome ne stoji ni lipe, pa čak ni ne prikazuje oglase.

Uz to što je vrlo brz pri otvaranju čak i ovećih PDF datoteka, nudi i podršku za popunjavanje obrazaca kao i dodavanje potpisa, a svakako je zgodno i to što podržava sinkronizaciju s poznatim servisima kao što su Google Drive, Dropbox i OneDrive.

Osim toga, tu je i podrška za označavanje i dodavanje bilježaka u stvarnom vremenu pri čemu se sve promjene mogu primijeniti izravno na otvoreni PDF dokument. Xodo PDF Reader & Editor podržava i otvaranje Wordovih, PowerPointovih i Excelovih datoteka koje onda može konvertirati u PDF, a podržava i čitav niz drugih stvarčice.

Primjerice, može rastavljati i stapati više PDF dokumenata, rotirati stranice, iskoristiti kameru kao skener kako bi se dokumenti pretvorili u PDF, tu je i rudimentaran no koristan upravitelj datotekama, podrška za ispis na pisače i štošta drugo. Drugim riječima, svi oni koji traže brz i dobro opremljen mobilni čitač PDF-a koji ne stoji ni lipe – upravo su ga pronašli.