Apple App Store nudi developerima nove načine za promoviranje aplikacija

Apple je objavio da proširuje svoju ponudu načina na koji developeri mogu promovirati svoje aplikacije na App Storeu, pomažući im da povećaju doseg i olakšavaju otkrivanje novih aplikacija App Store‌u

Tomislav Stanković nedjelja, 31. srpnja 2022. u 11:11
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Do sada je Apple developerima nudio dvije opcije za oglašavanje u ‌App Store‌: na kartici "Search" i unutar stranice s rezultatima pretraživanja. Prema Appleu, oba su položaja oglasa pomagala developerima da dođu do korisnika koji bi mogli biti zainteresirani za njihove aplikacije, javlja MacRumors.

Novi oglasi bi se trebali prikazivati na kartici Today u App Storeu kao i na pojedinačnim stranicama aplikacije. Apple ovim proširenjem mogućnosti oglašavanja u ‌App Store‌ želi osigurati da ‌App Store‌ p(ostane) najbolje mjesto developerima za razvoj aplikacija.

"Apple Search Ads pruža prilike developerima svih veličina za razvoj poslovanja. Kao i druge naše ponude oglašavanja, ovi novi položaji oglasa izgrađeni su na istim temeljima - sadržavat će samo sadržaj sa stranica proizvoda App Store i pridržavat će se istih rigoroznih standarda privatnosti."

📷 Image: MacRumors
Image: MacRumors

Apple je prvi put počeo prikazivati oglase u rezultatima pretraživanja App Storea 2016., a u rujnu je počeo tražiti od korisnika dopuštenje za omogućavanje personaliziranih oglasa. Nova reklamna mjesta pokazuju da Apple istražuje nove načine zarade od App Storea i da bi oglasi mogli postati važniji stup za tvrtku kako ona nastavlja razvijati svoje usluge, prenosi The Verge.