Apple najavio prezentaciju novih proizvoda za 30. listopada

Iz Applea su u četvrtak odaslane pozivnice za konferenciju za medije u New Yorku na kojoj bi trebali biti predstavljeni novi proizvodi

Sandro Vrbanus petak, 19. listopada 2018. u 06:00

U utorak, 30. listopada, Apple će u New Yorku održati prezentaciju novih proizvoda. Najavljeno je to nizom šarenih pozivnica koje su u četvrtak u poslijepodnevnim satima odaslane predstavnicima medija. Na pozivnicama se nalazi nekoliko raznobojnih stiliziranih logotipa kompanije u više stilova, dok je uz sve grafike otisnut isti tekst: "There's more in the making." (u prijevodu: "Ima toga još u izradi").

Ovaj događaj očekivao se u Appleovoj zajednici korisnika i developera jer na tradicionalnoj rujanskoj prezentaciji osim tri modela iPhonea i Apple Watcha nije bilo govora o drugim proizvodima. Očekivalo se da bi Apple tada mogao predstaviti nove iPade, HomePode, Macove i još ponešto, no tada su oni koji su to očekivali ostali kratkih rukava. Stoga je kompanija organizirala novu prezentaciju da bi pokazala kako radi i na nekim drugim stvarima. Kojima točno – vidjet ćemo za nešto manje od dva tjedna.

U kontekstu očekivanih novih proizvoda svakako je zanimljiv odabir lokacije. Kao prvo, riječ je o New Yorku u kojem Apple ne održava evente baš često, a kao mjesto održavanja odabrana je inače koncertna i operna dvorana Howard Gilman Opera House u sklopu glazbenog centra Brooklyn Academy of Music, inače orijentiranoga ka avangardnim i progresivnim umjetnicima.

Možemo li na temelju toga možda zaključiti da će biti riječi o nekim glazbenim proizvodima ili uslugama? Tko zna, ipak je Apple u posljednje vrijeme aktivan u tom području. Svakako očekujemo vidjeti nove modele iPada, osvježenje Mac linije (možda i novi Mac Mini), a s ostalim – neka nas iznenade. Događaj je zakazan za utorak, 30. listopada, u 16 sati po hrvatskom vremenu.