Apple predstavio rješenje za developere koji ne žele da im aplikacija bude javno dostupna

Sličnu značajku ima i YouTube, pa tako korisnici prilikom učitavanja videozapisa mogu izabrati žele li da bude javan, privatan ili nenaveden

Matej Markovinović ponedjeljak, 31. siječnja 2022. u 11:41

Apple je predstavio novu značajku koja bi mogla malo pročistiti i ovako prepun App Store. Riječ je, naime, o mogućnosti dodavanja nenavedenih (unlisted) aplikacija, kojima se može pristupiti samo pomoću izravne poveznice.

Developeri koji, primjerice, smatraju da njihova aplikacija nije još spremna za javno korištenje, mogu od sada zatražiti od Apple da ju postave na nenavedeni popis. Ako tvrtka, dakle, odobri zahtjev, aplikacija se neće pojaviti ni u jednoj App Store kategoriji ili rezultatima pretraživanja, piše Ars Technica.

„Vaša aplikacija može ispunjavati uvjete za nenavedeni odjeljak na App Storeu ako je dizajnirana za ograničenu publiku. Primjeri uključuju aplikacije samo za zaposlenike, određene događaje, prodajne aplikacije ili one za istraživanje“, priopćili su iz Applea.

Međutim, napominju da aplikacije na nenavedenom popisu nisu zamjena za Appleov TestFlight proces, pa to svakako valja imati na umu. Više informacija dostupno je na tvrtkinoj službenoj stranici za developere.