Apple proširuje podršku za samopopravak na MacBook prijenosna računala

Apple je u travnju korisnicima u SAD-u omogućio samopopravak iPhonea, a sada ovu mogućnost proširuje na MacBook računala. Za sada samo za ograničen broj modela.

Tomislav Stanković utorak, 23. kolovoza 2022. u 21:02
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Apple je objavio da će Self Service Repair usluga biti dostupna za MacBook Air i MacBook Pro prijenosna računala s M1 čipovima, a pružat će priručnike za popravak i originalne Apple dijelove i alate putem Apple Self Service Repair Storea.

Usluga je trenutno dostupna samo za područje SAD-a, ali se planira do kraja godine isto omogućiti i na području Europe i za veći broj MacBook modela. Što se modela tiče, korisnici MacBookova temeljenih na Intelovim čipovima trenutno nisu pokriveni ovom uslugom.

Kroz ovu uslugu biti će pokriveno više različitih vrsta popravaka za svaki model, uključujući zaslon, gornje kućište s baterijom i trackpad, i dr. Iskusniji korisnici moći će raditi i složenije popravke uz pristup istim dijelovima i alatima koji su dostupni Apple Store lokacijama i Apple ovlaštenim serviserima.

Zamijenjene dijelove moći će se poslati Appleu na obnovu ili recikliranje te u mnogim slučajevima na taj način dobiti popust za neku sljedeću kupnju.

Također, osim kupovine alata, Apple će nuditi komplete za iznajmljivanje za 49$ tjedno (uključena besplatna isporuka), tako da kupci koji ne žele kupiti alat za jedan popravak i dalje imaju pristup profesionalnim alatima.