Redmi K20 tek treba stići, a već konkurenciju ostavlja iza sebe

Redmi će uskoro predstaviti svog flagship killera, mobitel Redmi K20, koji je ovih dana prošao i kroz AnTuTu benchark gdje je ostario impresivne rezultate, konkurenciju je ostavio iza sebe

Stjepan Bilić petak, 17. svibnja 2019. u 10:30

Glavni i odgovorni za tvrtku Redmi, Lu Weibing, nedavno je službeno potvrdio kako će njihov prvi flagship nositi naziv – K20. Ubrzo je tom nazivu dodana i titula flagship killera o čemu smo vas također izvijestili ovdje.

No, priče su jedno, a rezultati drugo. Iako znamo kako će se Redmi K20 temeljiti na snažnom čipu – Snapdragon 855 što je potvrđeno i novim teaser plakatom kojeg možete vidjeti u prilogu, ne znamo kakve se performanse mogu u konačnici očekivati. Odnosno, barem nismo znali do sada.

Popularni benchmark AnTuTu dodao je navedeni mobitel u svoju bazu podataka, što znači kako je isti prošao i svojevrsna testiranja na čije ime je dobio i određeni broj bodova. Kako se na prvu čini, mnogi proizvođači mobitela imat će razloga za brigu, što proizvođači klasičnih mobitela, što proizvođači takozvanih gamerskih modela.

Redmi K20 je od strane AnTuTua dobio vrlo visokih 458.754 bodova, što bi ga u slučaju da je već stigao na tržište činilo najbržim mobitelom s Android platformom. Osjetno iza sebe bi ostavio i Xiaomijev Mi 9, ali i Black Shark 2 koji trenutno drže prvo i drugo mjesto AnTuTuove ljestive s po 371.020 i 368.215 bodova.

Osim rezultata benchmark testova na Internetu se pojavila i fotografija službenog zaštitnog kućišta. Boja kućišta je ljubičasta, a dizajn pomalo dječji. No, vjerujemo kako će Redmi u ponudi imati i kućišta, ozbiljnijeg, tj. profesionalnijeg dizajna.