Amazon razmatra smanjenje troškova u odjelu za uređaje i servise

Analiza pokazuje da su interakcije s Alexom, iako ih korisnici koriste za samo nekoliko funkcija, porasle za više od 30% u posljednjih godinu dana.

Tomislav Stanković ponedjeljak, 14. studenog 2022. u 05:00
📷 Image: unsplash.com/@ptrc
Image: unsplash.com/@ptrc

Izvršni je direktor Andy Jassy, prema objavi WSJ-a, dobio zadatak smanjiti troškove u cijeloj tvrtki s posebnim fokusom na neprofitabilne odjele. U nekim od tih odjela zaposlenicima je rečeno da potraže poslove drugdje u tvrtki jer su timovi u kojima su radili bili suspendirani ili zatvoreni.

Višemjesečna analiza troškova pokazala je operativni gubitak više od 5 milijardi dolara godišnje koji je ostvarila Amazonova jedinica za uređaje koja među ostalim uključuje Alexu, Echo, Fire tablete i Kindle.

"Naš cilj je da Alexa bude najkorisniji i najsnalažljiviji osobni asistent na svijetu, koji živote ljudi čini smisleno lakšim i boljim." izjavio je Andy Jassy za TechCrunch.

Ostaje za vidjeti hoće li se Amazon usredotočiti na pokušaj dodavanja novih mogućnosti glasovnom asistentu Alexi, što bi zahtijevalo još veća ulaganja, ili će se u narednom razdoblju zadržati samo na poboljšavanju postojećih.