Rosenblatt predviđa lošiju prodaju ovogodišnjih iPhonea

Prema predviđanjima tvrtke Rosenblatt Securities, ovogodišnji Appleovi iPhonei neće se prodavati prema očekivanjima, a valja očekivati i određenu stagnaciju na tržištu Appleovih servisa i iPad uređaja

Matija Pavlić utorak, 9. srpnja 2019. u 06:00

Prema analizi tvrtke Rosenblatt Securities, ovogodišnji iPhonei koji će biti predstavljeni na jesen mogli bi doživjeti prodajni neuspjeh.

Prema spomenutoj tvrtki Appleova ovogodišnja ponuda iPhonea neće izazvati veću pozornost javnosti poglavito zbog sličnosti dizajna u odnosu na aktualne iPhone iz 2018. godine.

Ne predviđaju se veće razlike u dizajnu izuzev kvadrata sa stražnje strane u novim modelima u kojima će biti smještena trostruka kamera. Osim podrške za dvostrano inverzno bežično punjenje uređaja ovogodišnji iPhone modeli imat će i poboljšane performanse za okidanje fotografija po noći te ultraširoku kameru.

Rosenblatt također predviđa i stagnaciju Appleovih servisa te sektora iPad uređaja. Također, predviđa se i pad vrijednosti Appleovih dionica s 200 na 150 dolara kroz idućih 6 do 12 mjeseci.