Samsung Display glavni je opskrbljivač OLED zaslona za iPhone 14

Zbog problema u proizvodnji zaslona s kojim su se susreli LG Display i BOE, Samsung Display isporučit će više od 80 milijuna OLED-a za iPhone 14

Matej Markovinović nedjelja, 27. studenog 2022. u 12:22
📷 Foto:  Unsplash
Foto: Unsplash

Prema izvješću kojeg je objavio korejski portal The Elec, Samsung Display isporučit će više od 70 posto OLED zaslona za cijelu iPhone 14 seriju mobitela, a sve zahvaljujući problemima u proizvodnji koji su snašli glavne konkurente korejske tvrtke, LG Display i BOE (Beijing Oriental Electronics).

Konkretnije rečeno, od 120 milijuna iPhonea 14 kojeg Apple planira proizvesti, njih preko 80 milijuna koristit će Samsungove OLED-ove, kako kod standardnih 6,1-inčnih 14 i 6,7-inčnih 14 Plus modela, tako i kod onih jačih, Pro inačica, koje koriste LTPO tehnologiju.

Anonimni izvori dobro upoznati sa situacijom, kažu da se očekuje kako će se barem 60 milijuna Samsungovih zaslona naći na iPhoneu 14 Pro i 14 Pro Maxu, koji se prodaju bolje nego što se to prvobitno očekivalo. Unatoč problemima u proizvodnji, ostatak zaslona isporučit će LG Display i BOE.

Apple je, podsjetimo, početkom studenog smanjio proizvodnju običnog iPhonea 14 za tri milijuna, isključivo zbog slabije potražnje. Uz „klimavu“ geopolitičku situaciju i povećanu inflaciju, razlog za ova „rezanja“ mogla bi biti i činjenica da novi iPhone, izuzev Pro modela, ne donosi ništa značajno novo, pa su ga mnogi korisnici odlučili – preskočiti.