Kutinjani s Interneta "skinuli" dobitni listić i ukrali dobitak

Policijska uprava sisačko-moslavačka objavila je priopćenje o slučaju računalne prijevare u Kutini "teške" 2.400 kuna, a zbog koje su dvojica kradljivaca dobili kaznene prijave

Sandro Vrbanus subota, 1. veljače 2020. u 23:20

Zbog računalne prijevare počinjene na štetu 43-godišnjeg muškarca kazneno su prijavljeni 26-godišnjak i 28-godišnjak iz Kutine, objavila je Policijska uprava sisačko-moslavačka. Navedeni dvojac se sumnjiči, kaže MUP, da su tijekom studenog prošle godine na jednoj društvenoj mreži vidjeli da se 43-godišnjak očito pohvalio dobitkom (na kladionici ili lutriji, nije točno objavljeno).

Potom su njih dvojica s objavljene fotografije prepisali podatke o dobitnom listiću i tako ga prisvojili. Nakon toga su si putem Interneta prebacili novčani iznos dobitka od 2.403 kune.

Nije prvi takav slučaj

Ovaj slučaj podsjeća na sličan koji se dogodio prije godinu dana u Istri – tada je, podsjetimo, oštećena bila (ne)sretna dobitnica iz Istre, koja je svoj dobitni listić iz kladionice isto objavila na društvenoj mreži i tako ostala bez njega.

U prethodnom slučaju policija nije odmah imala podatke o kradljivcima, no ekipa iz Kutine je dolijala. Policija ih je otkrila i protiv njih podigla kaznene prijave. Oštećenome će to možda biti određena satisfakcija, a svima ostalima još jedan podsjetnik da na društvenim mrežama ne treba objavljivati dobitne listiće sa svim podacima potrebnima za isplatu, pogotovo prije nego je dobitak unovčen.