Hrvatski edukacijski uradi sam Batmobile za svjetsko tržište

Domaći startup Circuitmess u suradnji s filmskim studijem Warner Bros. na tržište će izbaciti licencirani edukacijski komplet u kojem će djeca i mladi sastavljati Batmobile pogonjen umjetnom inteligencijom

Sandro Vrbanus srijeda, 1. rujna 2021. u 13:13

Fanovi Batmana, stari i mladi, uskoro će dobiti priliku učiti o elektronici, programiranju i umjetnoj inteligenciji kroz sastavljanje svojeg vlastitog Batmobilea na daljinsko upravljanje. Najavljen je, naime, novi proizvod domaćeg startupa Circuitmess, poznatoga po uradi sam elektroničkim uređajima koji služe za STEM obrazovanje mladih.

Sastavi sam svoj Batmobile

Ovoga puta radi se o vrlo atraktivnom setu u kojem će kupci dobiti sve što im je potrebno za sastavljanje vlastitog – Batmobilea. Kako bi smjeli globalnoj publici prodavati repliku vozila iz svjetski poznate franšize Batmana, u Circuitmessu su morali proći kroz vrlo zahtjevan proces licenciranja u suradnji s vlasnikom franšize, studijem Warner Bros.

Zahvaljujući njihovoj upornosti i marljivosti to im je u konačnici i uspjelo, pa su tako među rijetkima koji će moći proizvoditi i prodavati originalan proizvod s Batmanovim likom. Kao i sve njihove setove do sada, i Batmobile će dolaziti u dijelovima, a proces njegovog slaganja bit će integralni dio zabave i učenja kroz igru. Nakon što se vozilo sastavi, korisnici će ga moći programirati prema vlastitim željama, dok će im na raspolaganju biti napredne tehnologije strojnog učenja, računalnog vida, prepoznavanje objekata i slične.

"O ovom sam proizvodu sanjao godinama", poručio je Albert Gajšak, osnivač Circuitmessa. "Radili smo na ovome proteklih dvanaest mjeseci. CircuitMess Batmobile predstavlja sve što sam ikada želio postići sa svojom kompanijom", dodaje Gajšak i najavljuje kako će crowdfunding kampanja na Kickstarteru biti lansirana do kraja mjeseca. Već sada moguće je upisati se među prve koji će naručiti svoj primjerak hrvatskog Batmobilea i dobiti ga po povlaštenoj cijeni od 89 dolara. Jednom kada se kampanja zahukta redovna će cijena biti 169 dolara.