LightCam – nadzorna kamera u žarulji

Najnoviji crowdfunding hit je prilično jednostavna ideja izvedena na isto tako jednostavan način, a prikupila je do sada preko 120.000 dolara

Sandro Vrbanus nedjelja, 11. veljače 2018. u 19:00

Na crowdfunding platformi Indiegogo ovih je dana uspješno financiran američki projekt LightCam – gadget koji objedinjuje pametnu LED rasvjetu s nadzornom kamerom. LightCam izgleda poput malo veće žarulje koja se može uvrnuti u standardno grlo, i to je sve što treba učiniti. Jednom instalirana, ova se žarulja može koristiti kao obično rasvjetno tijelo, ali sve prednosti ostvaruju se njezinim povezivanjem s mobitelom pomoću posebne aplikacije.

LightCam se tada pretvara u pametnu žarulju kojom se može upravljati na daljinu. Ugrađenu nadzornu kameru može koristiti kao senzor pokreta, ali i za snimanje videa u HD (1080p) rezoluciji. Na uređaju se nalazi i ugrađena memorija dovoljna za pohranu sigurnosnog videa u trajanju od tjedan dana, a video zapisi mogu se pregledavati i putem mobitela. Video se može snimati i po noći zahvaljujući ugrađenim infracrvenim LED diodama.

Ova prilično jednostavna ideja spajanja najboljih karakteristika dvaju proizvoda, žarulje i nadzorne kamere, na Indiegogou je već prikupila preko 120.000 dolara, a kampanja traje još dva tjedna. Želite li i sami sudjelovati u financiranju početka serijske proizvodnje LightCama, možete to učiniti podržavanjem njihove kampanje – a za 99 dolara zauzvrat ćete nekad u kolovozu dobiti i jednu LightCam žarulju/kameru.