Najavljen ovogodišnji Magenta 1 B2B Run

Poslovna utrka Magenta 1 B2B Run u četvrtom izdanju ove će godine u četiri hrvatska grada okupiti više od 8.000 sudionika

Sandro Vrbanus utorak, 13. veljače 2018. u 20:36

Magenta 1 B2B Run poslovno i sportsko okupljanje zaposlenika hrvatskih kompanija održat će se četvrtu godinu zaredom u četiri najveća hrvatska grada. Cijeli projekt kreće u Splitu 10. svibnja, nakon čega slijede natjecanja u Rijeci i Osijeku (24. svibnja i 14. lipnja), dok je završno okupljanje planirano u Zagrebu 13. rujna.

Očekuje se da će ovo aktivno druženje ove godine okupiti više od 8.000 sudionika. Magenta 1 B2B Run namijenjen je zaposlenicima svih poslovnih ustanova na području Hrvatske, a prošle je godine svojih pet kilometara istrčalo 6.500 zaposlenika iz više od 400 kompanija iz privatnog i javnog sektora.

Osim što je ovo natjecanje koje okuplja najveći broj zaposlenika u Hrvatskoj, postignuta su još dva rekorda. Riječ je o trkačkom natjecanju koje je potaknulo najveći broj novih sudionika da se odvaže doći na startnu liniju: svaki treći natjecatelj prvi je put nastupio na nekoj utrci. Dodatno, lanjsko nadmetanje u Zagrebu oborilo je hrvatski rekord po broju trkača koji su se okupili na nekoj utrci u jednoj disciplini: startalo ih je više od 4.500.

Foto: Davor Puklavec, Pixsell
Foto: Davor Puklavec, Pixsell

"Poslovna se kultura danas smatra kompetitivnom prednošću. U jugoistočnoj Europi čak još i više nego u zapadnoj što ujedno potvrđuje i velik odaziv hrvatskih kompanija na Magenta 1 B2B Run koji je prepoznat kao jedan od alata za unaprjeđenje poslovne kulture koji pospješuje međusobnu komunikaciju i osjećaj zadovoljstva", izjavila je Dijana Vetturelli inicijator Magenta 1 B2B Run-a.

Ova je utkra idealan spoj timskog rada i neformalnog druženja koji je pridonio boljoj korporativnoj kulturi i jačanju međuljudskih odnosa

Ambasador utrke i kapetan HT Running Teama Bojan Mušćet osvrnuo se na dosadašnja izdanja toga popularnog poslovnog događanja: "Prošle godine s nama je trčalo preko šest tisuća ljudi, od toga više od sedam stotina kolega iz HT-a. Drago mi je da HT ima iznimno jak tim koji privlači sve brojnije natjecatelje. U tri godine broj HT-ovih trkača se utrostručio. Ove godine bit će nas još više, što me veseli jer smo uspjeli potaknuti ljude u poslovnoj zajednici da se aktiviraju i krenu sa zdravim navikama. Businessu trebaju tenisice, pa navucimo ih i krenimo!"

Na ovogodišnje utrke tvrtke se mogu prijaviti već danas i to putem službene web stranice, a novosti se mogu pratiti i putem Facebook stranice projekta.