Sharkoon slavi 20. godišnjicu postojanja

Sharkoon slavi svoju 20. godišnjicu postojanja i tom je prilikom dizajnirao posebnu slavljeničku podlogu za miša koja naravno dolazi u ograničenom broju od 2023 komada

Stjepan Bilić utorak, 18. travnja 2023. u 06:42
Sharkoon 📷 20 Years Limited Edition Mouse Mat
Sharkoon 20 Years Limited Edition Mouse Mat

Sharkoon, dobro nam poznati proizvođač računalne periferije iz njemačke regije Hesse, proslavio je svoju 20. godišnjicu postojanja. Tom prilikom podsjetili su na svoje početke i pripremili posebnu slavljeničku podlogu za miša - 20 Years Limited Edition Mouse Mat te najavili brojne nagrade tijekom godine.

Podsjetimo, Sharkoon je osnovan 17. travnja 2003. godine, a prvi komercijalni proizvod je stigao pod nazivom Luminous IDE Round Cable. Prva osvjetljena tipkovnica u Europi – Luminous Keyboard također je nosila Sharkoonov potpis. Kasnije je ponuda proširena i na druge proizvode poput kućišta, ventilatora za kućišta, tipkovnica te podloga za miševe i drugo. Silvation je bilo tvrtkino prvo kućište, SilentEagle prva serija ventilatora za kućišta, a X-Tatic prva serija slušalica za igraće konzole. Sharkoon je također imao i daljinski upravljač za PC Jump Start kojim je bilo lako uključiti računalo iz daljine.

Sljedećih godina tisuće inače dosadnih PC kućišta pretvaralo se u personalizirana, šareno osvijetljena gaming računala zahvaljujući osvijetljenim kabelima i fluorescentnim svjetiljkama s hladnom katodom, takozvanim CCFL-ovima. To je bio trend koji se vratio posljednjih godina u obliku RGB osvjetljenja, koje je sada stalno prisutno unutar Sharkoon asortimana proizvoda.

Sharkoon
Sharkoon

Kako bi dostojno proslavio svoju 20. godišnjicu zajedno sa zajednicom igrača, Sharkoon će pokrenuti nekoliko uzbudljivih kampanja na svojim kanalima društvenih mreža tijekom godine. Za početak, najavljena je nova podloga za miša koja je ograničena na 2023 komada za obljetničku godinu 2023. "20 Years Limited Edition Mouse Mat" odlikuje jedinstven izgled u kojem je serijski broj već uključen u dizajn. Na podlozi su ispisani nazivi najuspješnijih proizvoda u zadnjih 20 godina.

Podloga je izrađena od tekstila, ima gumenu podlogu kako bi se spriječilo proklizavanje prilikom pomicanja miša po njezinoj površini. Rubovi su laserski izrezani dok je sama podloga vodootporna. Dimenzije podloge su 355 x 255 x 3 milimetara, a masa 166 grama. Posjedovanje ove prostirke za miša kupcima osigurava sudjelovanje u velikoj obljetničkoj nagradnoj igri tvrtke zakazanoj za 11. listopada - s puno nagrada.