MORH: ne koristite dronove bez odobrenja

Ministarstvo obrane RH uputilo je apel vlasnicima bespilotnih letjelica za poštivanje pravila korištenja istih, pogotovo u zonama letenja zrakoplova

Sandro Vrbanus srijeda, 19. lipnja 2019. u 06:00

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske uputilo je apel vlasnicima bespilotnih letjelica (dronova) iz Hrvatske u kojem ih pozivaju na strogo poštivanje pravila korištenja letjelica sukladno zakonskoj proceduri. Svako korištenje istih bez odobrenja može uzrokovati rušenje zrakoplova i dovesti u pitanje živote pilota i članova posade te živote drugih ljudi, kažu iz MORH-a.

U svojem priopćenju MORH dodatno poziva vlasnike bespilotnih letjelica na puno i dosljedno poštivanje pravila korištenja dronova te posebno apelira na zabranu korištenja dronova u blizini djelovanja zračnih protupožarnih snaga, kako se ne bi ugrozila sigurnost letačkih posada i životi drugih ljudi.

Zahvaljujemo građanima na razumijevanju i još jednom podsjećamo na zajedničku odgovornost i brigu svih građana Republike Hrvatske o sigurnosti ljudskih života – zaključili su apel iz Ministarstva obrane.