Facebook uveo opciju za "utišavanje" prijatelja

Facebook je uveo novu opciju, takozvanu Snooze tipku kojom ćete moći privremeno utišati svoje prijatelje koje neko vrijeme ne želite pratiti, a opet, ne želite ih ni trajno obrisati

Stjepan Bilić subota, 16. prosinca 2017. u 19:52

Zahvaljujući Facebooku svi imamo mogućnost sklapanja mnogih „prijateljstava“ znatno brže nego u vrijeme kada nije bilo društvenih mreža. Posljedica toga je preveliki broj „prijatelja“ od kojih svako malo stiže neka nova obavijest, što su ručali, kakav su film pogledali, ili kakva im je genijalna zamisao pala na pamet.

Ako ste pobornik čitanja takvih informacija, onda vas neće zanimati nova opcija koju je uveo Facebook – Snooze. U slučaju da vam pojedini prijatelji s vremena na vrijeme idu na „živce“ sa svojim objavama, onda hoće. Snooze opcija predstavlja Win-Win situaciju za obje strane, vas kao osobe koja ne želi znati što je pojedina osoba objavila, te vašeg „prijatelja“ koji može i dalje objavljivati što god ga je volja bez straha da će vam se zamjeriti, a vi ga za kaznu obrisati ili još gore, potpuno blokirati.

 
Snooze

 

Posted by Facebook on Wednesday, December 13, 2017

Nakon što shvatite da vam objave pojedinih osoba više ne pričinjavaju zadovoljstvo gledanja, odnosno čitanja, takvu osobu, grupu ili određenu fan stranicu možete utišati na vrijeme od 30 dana. Dovoljno je samo tapnuti ili kliknuti na izbornik određenog posta (tri točkice) i odabrati opciju Snooze. Vaši prijatelji neće biti obavješteni da ste iz "utišali", ali vi hoćete, i to kada se blokada približi kraju, kako bi na vrijeme stigli reagirati i po potrebi produžili blokadu. Blokada se u svakom trenutku može prekinuti i ranije.

Detaljnije informacije o ovoj opciji možete pronaći na Facebookovim stranicama.