Facebook zabranio oglašavanje bilo čega vezanog uz kriptovalute

Zbog prevarantskih usluga koje su se reklamirale na ovoj društvenoj mreži Facebook je odlučio zabraniti reklame svega povezanog s kriptovalutama

Sandro Vrbanus četvrtak, 1. veljače 2018. u 12:46

Facebook svojim korisnicima, kad je riječ o oglašavanju, obećava dvije stvari – sigurnost i ugodnost korištenja, tj. navodi kako su svi njihovi proizvodi napravljeni tako da korisnike stavljaju u prvi plan. Iz tog razloga oglasi koji se plasiraju putem njihove društvene mreže ne smiju biti zbunjujući ili obmanjujući, što je bio vrlo čest slučaj s oglasima koji su promovirali ulaganje u kriptovalute ili ICO ponude.

Čak i kompaniji velikoj poput Facebooka očito je bilo preteško odvojiti žito od kukolja u ovom slučaju, pa su ovoga tjedna nadogradili svoj pravilnik o prihvatljivim oglasima. Njegovim izmjenama zabranili su u potpunosti bilo koji oblik oglašavanja koji promovira financijske proizvode i usluge povezane na bilo koji način s kriptovalutama.

Oglašavanje raznih "binarnih opcija", ICO-ova i ulaganja u kriptovalute često je bilo pokretano ne baš u dobroj vjeri, kažu iz Facebooka, pa je pala odluka da se jednostavno svi takvi oglasi – zabrane do daljnjega.