Novo ime Facebooka bit će Meta

Meta će biti krovna kompanija pod kojom će funkcionirati sve vezano za Facebook, dok će osnovni naglasak biti na stvaranju metaversea, sasvim nove komunikacijske platforme

Sandro Vrbanus četvrtak, 28. listopada 2021. u 21:18

Baš kako se neslužbeno doznalo prije nekoliko dana, Mark Zuckerberg je na konferenciji Connect 2021 objavio kako će Meta biti nova krovna kompanija svih njihovih društvenih mreža i aplikacija, s fokusom na sasvim novi projekt – metaverse. Planovi su im, malo je reći, ambiciozni, jer već na početku službenog priopćenja Zuckerberg kaže kako će ovime započeti novo poglavlje cijelog Interneta, ali i njegove kompanije.

Primarni fokus Mete bit će upravo "metaverse", sasvim nova hibridna komunikacijska platforma u kojoj će se ispreplitati dosadašnja iskustva s društvenih mreža, ponekada proširena u tri dimenzije ili pak projicirana u stvarni svijet. Omogućit će, kažu, iskustva "uranjanja" u događaje zajedno s drugim korisnicima i zbližiti ih na način koji nije moguć čak niti u stvarnom svijetu. To će biti omogućeno raznim tehnikama virtualne prisutnosti, što će korisnicima omogućiti da osjete prisutnost drugih – što je i krajnji cilj svih društvenih tehnologija.

Spoj mnogih tehnologija

U najavi je Zuckerberg spomenuo mnogo toga, od skokova među raznim tehnologijama, pa sve do virtualne i proširene stvarnosti, holograma i ostalih. Sve što Meta ubuduće bude radila bit će vezano uz metaverse i taj spoj raznih komunikacijskih platformi i tehnologija u jednu – za koju još uvijek ne znamo kako bi mogla funkcionirati.

"U metaverseu ćete moći činiti sve što možete zamisliti – okupiti se s prijateljima i obitelji, raditi, učiti, igrati se, kupovati, stvarati – a bit će omogućena i potpuno nova iskustva koja se ne uklapaju u ono kako danas razmišljamo o računalima ili telefonima", pojašnjava Zuckerberg.

Osim imena krovne kompanije promijeniti se neće mnogo toga kad je riječ o organizacijskoj strukturi (dionica će im pritom na burzi promijeniti skraćenicu iz FB u MVRS).

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi