Stigla prva značajka monetizacije na Clubhouseu

Iz Clubhousea navode da kreatoru ide 100 posto od uplate, dodajući da je ovo jedna od mnogih nadolazećih značajki koja će pomoći kreatorima da zarade

Matej Markovinović četvrtak, 8. travnja 2021. u 06:00

Aplikacija Clubhouse, omogućila je korisnicima plaćanje svojih omiljenih kreatora, čineći to prvim alatom za monetizaciju unutar same aplikacije. Iz Clubhousea tvrde da će kreatori dobiti točno onoliko koliko im je korisnik i poslao, odnosno da neće uzimati nikakvu proviziju.

Korisnici mogu već od danas slati uplate, no mogućnost primanja uplata, ipak još nije dostupna svima. Clubhouse tvrdi da je ta mogućnost trenutno dostupna samo maloj grupi ljudi, te da će se broj širiti „u valovima“.

Za uplaćivanje je potrebno otići na račun korisnika, kliknuti „Send Money“ gumb i odabrati željeni iznos. Prilikom prvog uplaćivanja bit će potrebno dodati kreditnu ili debitnu karticu, a Clubhouse navodi da će se uz uplatu morati platiti i mala naknada za obradu kartice koja ide Stripeu, Clubhouseovom partneru za obradu plaćanja.

Podsjećamo da je Clubhouse aplikacija za grupne online razgovore kojoj se može pristupiti isključivo uz pozivnicu već postojećeg korisnika. Dostupna je samo za iOS uređaje, iako se već neko vrijeme "šuška" da dolazi i na Android. O Clubhouseu se pričalo prošloga mjeseca i u Bugovom Tech Radaru.