Twitter zatvorio preko 10 tisuća računa zbog lažnih vijesti

Twitter je predstavio novo statističko izvješće vezano za ugašene korisničke račune koji su služili za širenje lažnih vijesti, dezinformacija te političke propagande

Matija Pavlić subota, 21. rujna 2019. u 19:13

Poznata microblogging platforma Twitter ponovno provodi proces kontrole i brisanja korisničkih računa za koje se utvrdi da šire lažne informacije.

Twitter je trajno suspendirao 10.112 korisničkih računa koji su poslužili za širenje lažnih vijesti, dezinformacija i političku propagandu.

Među zatvorenim korisničkim računima ističu se oni vezani za aktualne prosvjede u Hong Kongu, tijekom ljeta broj suspendiranih računa vezanih za Hong Kong bio je 936, da bi sada narastao na brojku od 4301. Suspendirani računi imaju svezu i s zemljama kao što su Saudijska Arabija, Ekvador, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Španjolska.

Uz statističke podatke o gašenju korisničkih računa Twitter održava i bazu o ugašenim računima koja će pomoći istraživačima da prikupe što je više moguće informacija o takvim računima kako bi se spriječile buduće zloupotrebe.