Vlasnik TikToka zabilježio udvostručenu zaradu u prošloj godini

Regulatori sve više vrše pritisak na TikTok i druge kineske tehnološke divove, no sudeći po ovim rezultatima, čini se da to ByteDanceu ne smeta, jer posluje i više nego dobro

Matej Markovinović subota, 19. lipnja 2021. u 19:36

Čini se da je pandemija koronavirusa poprilično pozitivno djelovala na vlasnika TikToka, tvrtku ByteDance, jer je zabilježio udvostručenu dobit i prihod koji je prošle godine porastao za čak 111 posto, odnosno na 34,3 milijarde dolara, potvrdio je glasnogovornik tvrtke za BBC.

Osim toga, udvostručena je i bruto dobit na 19 milijardi dolara, a tvrtka je zbog jednokratne računovodstvene prilagodbe, zaključila godinu s neto gubitkom od 45 milijardi dolare, no navodi se da on ni na koji način nije povezan s poslovanjem ByteDancea, koji je u prosincu prošle godine bilježio na svim platformama gotovo 2 milijarde aktivnih korisnika mjesečno.

Podsjećamo da je američki predsjednik Joe Biden poništio uredbu Donalda Trumpa kojom je TikToku i WeChatu zabranjeno poslovanje u Sjedinjenim Američkim Državama. No, američki regulatori ipak smatraju da takve aplikacije šalju podatke korisnika kineskoj vladi, ali TikTok kaže da to nije istina.

Unatoč tome, neke će se promjene svakako morati napraviti. Naime, Reuters izvještava da će izvršna uredba koju je Biden potpisao ovog mjeseca, prisiliti pojedine kineske aplikacije da poduzmu strože mjere zaštite privatnosti podataka, ako žele nastaviti s poslovanjem u SAD-u.

BBC također ističe da je u travnju kineski regulator pozvao 13 internetskih platformi, uključujući i ByteDance, da pri pružanju financijskih usluga poštuje postrožene odredbe o tržišnom natjecanju, s ciljem da se spriječi monopolističko ponašanje i kako kažu, kaotično širenje kapitala.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

Prijenosni BT zvučnik

ACOUSTIC ENERGY Aego BT2

Podržava 4.2 i APT-X nisku latenciju, USB punjač i mikrofon za “handsfree” pozive, dvostruki 2,5-inčni driveri, do 36 sati trajanja baterije, snage 40 W RMS.

1.359 kn 2.299 kn Kupi

On-ear BT slušalice

MARSHALL Major III

Legendarni Marshall zvuk s dinamičkim 40mm driverima koji su prilagođeni za poboljšani odziv basova, do 30 sati bežične reprodukcije, kontrolni gumb, odvojivi 3.5mm kabel, 20Hz-20kHz, 32 ohma.

899 kn 1.099 kn Kupi