Što nudi i kako koristiti Microsoft Learn platformu

Alati i resursi kojima obiluje Microsoft Learn mogu pomoći u stjecanju teorijskih i praktičnih znanja i vještina na sistematičan način, temu po temu, tečaj po tečaj, certifikat po certifikat

Tomislav Stanković srijeda, 17. svibnja 2023. u 16:10
📷 Image: Rui Silvestre, Unsplash
Image: Rui Silvestre, Unsplash

Bilo da želite krenuti s IT karijerom ili tek osvježiti svoje postojeće znanje Microsoft Learn nudi materijale o različitim područjima kao što su razvoj softvera, umjetna inteligencija, sigurnost, ali i brojne druge tehnološke teme.

Kreiranjem Microsoft Learn profila imate mogućnost praćenja vlastitog napretka, a profil je moguće kreirati korištenjem osobne, poslovne ili e-mail adrese obrazovne institucije. On će s vremenom biti ispunjen raznim informacijama o vašim aktivnostima, a predstavlja skup svih certifikata, ispita i modula koje ste završili.

Učenje Microsoft tehnologija

Osim tehničke dokumentacije tu su i povezani sadržaji, poput materijala za obuku, nastavnih planova i programa za Microsoftove certifikate i ispite.

Uz dostupne zbirke sadržaja koje je prema određenim kategorijama prezentirao Microsoft također možete stvarati i vlastite zbirke odabranog sadržaja na način i u formi koja vama najviše odgovara.

Dodatna vrijednost može se dobiti i od Microsoft Learn zajednice kroz pitanja i odgovore gdje si korisnici međusobno pomažu tj. dijele svoja znanja i iskustva.

I možda jedan od zanimljivijih detalja vezanih uz Microsoft Learn je njihov API koji omogućava integraciju njihovog sadržaja u vaše aplikacije.

Sadržaj je dostupan na adresi https://learn.microsoft.com/api/catalog/.