Huawei predstavio Watch GT 2 s Kirin A1 čipom i dvotjednom autonomijom

Huawei je predstavio svoj novi pametni telefon Watch GT2 koji se ističe po autonomiji od dva tjedna, Kirin A1 čipu te unaprijeđenom načinu praćenja sna

Matija Pavlić petak, 20. rujna 2019. u 06:00

Tvrtka Huawei je uz Mate 30 seriju pametnih telefona službeno predstavila i svoj najnoviji pametni sat Watch GT2, koji će se na tržištu isticati po svojoj autonomiji od dva tjedna i novom Kirin A1 čipu.

Upravo je spomenuti čip zaslužan za nisku energetsku potrošnju, ali i performanse te kvalitetniju i stabilniju Bluetooth vezu (veza do 150 metara udaljenosti od mobilnih uređaja).

Zaslon je 1,39-inčni always-on OLED zaslon u veličinama od 42 i 46 milimetara. Verzija od 42 milimetara donosi 16 MB RAM-a i 4 GB interne memorije, dok 46-milimetarska inačica dolazi s 32 MB RAM-a i 4 GB interne memorije.

Osim spomenutog Kirin A1 čipa za autonomiju od dva tjedna (tipična uporaba od 30 sati u GPS načinu rada) zaslužne su i baterije, u ovom slučaju baterija od 215 mAh kod 42-milimetarske inačice, odnosno baterija od 455 mAh u slučaju 46-milimetarske inačice.

Tu je i podrška za Bluetooth 5.1, GPS i žiroskop. Inačica od 46 milimetara tome dodaje mikrofon i zvučnik. Što se tiče značajki karakterističnih za pametne satove tu je praćenje otkucaja srca, unaprijeđeno praćenje sna pomoću Huawei TruSleep 2.0 značajke te podrška za 15 različitih načina vježbanja.

Otpornost na utjecaje vode u ovom slučaju je upotpunjena mogućnošću praćenja otkucaja srca ispod vodene površine. Operativni sustav je Huaweijev Lite OS koji sadrži podršku za Android i iOS uređaje. Huawei Watch GT2 u prodaju stiže idućeg mjeseca, 42-milimetarska inačica prodavati će se po cijeni od 229 eura, a 46-milimetarska inačica po cijeni od 249 eura.