Izašao render Spotifyevog gadgeta za automobile

Gadget za automobile Car Thing, osmišljen je kao pametni asistent za glazbu s glasovnim upravljanjem, a najavljen je još 2019. godine

Matej Markovinović ponedjeljak, 5. travnja 2021. u 19:15

Steve Moser, suradnik MacRumorsa, pronašao je u kodu Spotifya za iOS nekoliko slika tvrtkinog gadgeta za automobile zvanog "Car Thing", prenosi MacRumors.

Naime, početkom su se ove godine u izvješću Federalne komisije za komunikacije (FCC), pojavile prave fotografije navedenog gadgeta, koje se poprilično podudaraju s pronađenim slikama. Spotify je Car Thing najavio još 2019. godine te se tada činio poprilično oskudan.

Početni dizajn Car Thinga. Izvor: Spotify
Početni dizajn Car Thinga. Izvor: Spotify

Novi renderi i FCC-ova fotografija pokazuje da će Car Thing imati veliki okretni gumb s desne strane, ekran u boji i četiri gumba na vrhu. Osim samog gadgeta, slike pronađene unutar koda pokazuju i različite nosače, što ukazuje na to da će se Car Thing moći pričvrstiti na različita mjesta unutar automobila.

Trenutno ne postoji službeno ime proizvoda, potencijalni datum izlaska ili bilo koja informacija koja uistinu potvrđuje da će ovaj gadget izaći na tržište. No, novi pronalasci unutar koda aplikacije i FCC-ova fotografija, sugeriraju da Car Thing možda postane stvarnost.