Izašao Spotifyev gadget za automobile, no samo za odabrane američke korisnike

Za korištenje Car Thinga potreban je Spotify Premium, a za njegovu se kupnju moguće prijaviti na Spotifyevoj stranici

Matej Markovinović srijeda, 14. travnja 2021. u 17:14

Početkom smo mjeseca pisali o renderima Spotifyevog gadgeta za automobile zvanog „Car Thing“, a sada je on i službeno predstavljen. Prema objavi na Spotifyevoj stranici, Car Thing trenutno izlazi u ograničenim količinama te će ga moći nabaviti isključivo odabrani korisnici s područja Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Naime, Car Thing je bluetooth namjenski uređaj koji služi isključivo za upravljanje Spotifyem. Napravljen je s ciljem da vozač ne mora koristiti svoj pametni telefon da bi upravljao aplikacijom te je prikladan za starije automobile koji nemaju ugrađen multimedijski sustav. Osim s gumbima ili dodirom, Car Thing ima mogućnost i upravljanjem glasovnim naredbama. Korisnik tako treba izgovoriti čarobne riječi „Hey Spotify“ i pristojno upitati gadget za željenu pjesmu, album, izvođača, listu za reprodukciju, stanicu ili podcast.

Spotify daje svoj gadget skoro pa besplatno. Na stranici se navodi da je cijena Car Thinga 79,99 dolara, no Spotify svojim odabranim korisnicima daje popust u istom tom iznosu, pa ispada da je jedino potrebno platiti poštarinu. Trenutno nije poznato hoće li Spotify lansirati Car Thing i izvan SAD-a.

Izvor: Spotify
Izvor: Spotify