Neobični gadgeti koji vam uopće ne trebaju

Ovi uređaji su neobični, to je sigurno. Ali oni su i dokaz da danas postoje gadgeti za sve.

Martina Salvaro subota, 1. srpnja 2023. u 21:00

Svi imamo najdraže gadgete bez kojih ne možemo zamisliti život. A postoje i oni drugi... Gadgeti koji nam uopće ne trebaju za život. Ili? Procijenite sami! Slijedi naša lista najbespotrebnijih gadgeta.

Utišaj me nježno

The HushMe izgleda kao futuristička maska za lice, a njegova je funkcija da blokira zvuk vaših telefonskih razgovora u javnosti. Uređaj je potrebno povezati na telefon, zajedno sa slušalicama. Postavite ga na preko usta i možete odgovarati na pozive i razgovarati bez cenzure jer nitko neće čuti što govorite. Možda ćete izgledati suludo, ali vaše tajne s ovim gadgetom bit će sigurne od prisluškivanja. Možda.

 

Pametna narukvica koja će vas riješiti loših navika

Ako želite smršaviti, prestati pušiti ili nešto treće, ovo bi mogao biti gadget za vas. Pavlok je gadget koji je osmišljen za stvaranje dobrih navika i odvikavanje od loših na prilično nekonvencionalan način. Narukvica vam daje mali strujni udar svaki put kad se spremate prepustiti lošoj navici. Da, dobro ste pročitali - strujni udar.

 

Čuvajte svoja jaja

Ova pametna posuda za jaja je zapravo digitalni monitor kojega možete povezati na svoj pametni telefon.  Na njega ćete dobivati obavijesti o tome koliko još jaja imate, koliko dugo stoje u posudi, te jesu li se pokvarila ili su još dobra za konzumaciju. Kažete potpuno bespotrebno? Da, znamo, zato se ovaj gadget i našao na listi.

 

Budilica za spavalice

Često vam se dogodi da ugasite budilicu i nastavite spavati? Često odgađate alarm i na kraju zakasnite? Ok, ovaj gadget će vam onda možda biti i koristan. Clocky Rolling budilica s kotačima dizajnirana je da se otkotrlja od vas dok zvoni, prisiljavajući vas da  se ustanete i hvatate ju po sobi kako biste ju uključili. Zvuči kao mučenje? Pa, za velike spavalice ovo je možda jedini način da ujutro stignu negdje na vrijeme.

 

Noćna WC svjetla

Jeste li ikada imali problema s pronalaskom WC-a usred noći? S ovom WC noćnom lampom možete biti sigurni da više nećete imati taj problem. Ima nekoliko različitih boja za odabir, tako da možete imati osvijetljeni toalet kakav ste oduvijek željeli. Ako ste uopće željeli...

 

Robotski jastuk za maženje

Jer lakše je s jastukom nego s drugom polovicom :) Ukratko, The Somnox je jastuk dizajniran za usamljene. Osim što je mekan i ugodan za grljenje, može imitirati disanje i emitirati umirujuće zvukove. S njim ćete navodno spavati bolje i mirnije.

 

Cipele za usisavanje

Ni cipele više nisu što su nekad bile. Osim za hodanje u njima, ove Denso cipele služe i za usisavanje. Ovo je konceptualni proizvod proizašao iz internog natječaja tvrtke za ‘poticanje svojih kreativnih i inovativnih koncepta dizajna. Mali usisavač sa spremnikom za prljavštinu nalazi se u debeloj potplati. Na peti je mala pedala, koja je povezana sa zupčanicima. Svaki vaš korak pokreće motor usisavača, tako da uz hodanje usput i usisavate.

 

Što kažete na ove gadgete? Biste li koristili iti jedan? Imate li vi kod kuće neki bespotrebni gadget koji ne koristite ili pak koristite? Pišite nam u komentarima.