Novi Chromecast Ultra imat će daljnski upravljač

Čini se kako je na vidiku novi Chromecast Ultra, koji će ovog puta dobiti i vlastiti daljinski upravljač kako isti ne bi bio ovisan isključivo o mobilnim uređajima kao dosadašnji modeli

Stjepan Bilić petak, 13. ožujka 2020. u 06:00

Čini se kako Google priprema novu inačicu svog popularnog multimedijalnog uređaja – Chromecast Ultra. Podsjetimo, namjena ovog uređaja je kvalitetna, brza i jednostavna reprodukcija multimedijalnog sadržaja sa streaming servisa i mobilnih uređaja na televizor.

Kako se i očekuje novi model (kodnog naziva Sabrina) donijet će nove mogućnosti. Jedna od bitnijih je vlastiti daljinski upravljač kojeg dosadašnji modeli nisu imali. Zbog toga je upravljanje njima za većinu korisnika (koji nemaju Google Home zvučnik pa ne mogu koristiti glasovne naredbe) bilo moguće isključivo preko mobilnih uređaja (pametni telefoni i tableti) i računala.

Prema izvoru daljinski upravljač imat će ugrađen mikrofon kako bi se Chromecastom Ultra (2020) moglo upravljati i izdavanjem glasovnih naredbi putem Google Assistanta. Zatim uz Wi-Fi novi model imat će i podršku za Bluetooth putem kojeg će komunicirati s daljinskim upravljačem.

Dizajn uređaja se neće znatnije promijeniti u odnosu na trenutni model. Izvor navodi kako će rubovi biti nešto mekši, zaobljeniji. Također novi Chromecast Ultra temeljit će se na Android TV platformi što će omogućiti izravni pristup servisima poput Netflixa, Disney+, YouTube TV i drugih.

Prema izvoru novi Chromecast Ultra trebao je biti predstavljen tijekom Google I/O konferencije koja je zbog koronavirusa otkazana. Ako se Google bude poveo za ostalim tvrtkama, tih dana bi moglo uslijediti online predstavljanje. No o tome se Google još treba izjasniti.