Pametni gadgeti za kućne ljubimce su in

Gadgeti za kućne ljubimce su uređaji koji brinu za vašeg ljubimca na različite načine. Osmišljeni su kako bi pomogli vlasnicima i kako bi podigli kvalitetu života kućnih ljubimaca.

Martina Salvaro nedjelja, 21. svibnja 2023. u 10:00

Današnji psi i mačke mogu uživati u širokom spektru naprednih gadgeta koji ih prate i pružaju im pažnju na različite inovativne načine. Ovi uređaji omogućuju vlasnicima da prate zdravstveno stanje svojih ljubimaca i budu upozoreni na moguće probleme koji se mogu pojaviti.

Pomoću pametnih kamera mogu pratiti aktivnosti svog ljubimca u stvarnom vremenu. Tu su i mnogi gadgeti koji pružaju zabavu i stimulaciju za ljubimce, čineći njihov život još ugodnijim i zanimljivijim.

Pametni gadgeti omogućuju vlasnicima da vide, čuju i razgovaraju sa svojim ljubimcem čak i kada su daleko od kuće. To je izvrstan način da se prevlada razdvojenost, tjeskoba i usamljenost kod kućnih ljubimaca.

Ovi uređaji olakšavaju život vlasnika, dok su primjerice na poslu, a istovremeno pružaju sigurno i stimulativno okruženje za ljubimce.

360° kamera za sigurnost i interakciju

Imate nestašnog psa koji žvače šlape dok vas nema? Sumnjate na to da mačka pije vodu iz akvarija? Onda je ovo za vas! Furbo kamera 360° je pametni uređaj pomoću kojega možete pratiti svog kućnog ljubimca u stvarnom vremenu, te imati s njim interakciju i kada niste fizički zajedno.

Furbo kamera pokriva kut od 360 stupnjeva i može se rotirati u svim smjerovima. Solidna rezolucija od 1080p visoke razlučivosti s 4X digitalnim zumom i Night vision značajka u boji jamče odličnu sliku. S ugrađenim visokokvalitetnim mikrofonom, osim što ćete vidjeti, čut ćete što vaš ljubimac radi dok vas nema kod kuće.

Osim što prati vašeg ljubimca i sva njegova kretanja rotirajući se, ovaj gadget omogućuje vam i da nazovete svog ljubimca kada ste odsutni, čime se eliminira tjeskoba od odvajanja. Također, da mu zasladi vrijeme bez vas, ovaj uređaj može vašem ljubimcu izbaciti poslasticu.

Cijena: 179€

Pratitelj zdravlja za ljubimce

Fitbark je doslovce životinjski pratitelj zdravlja. Prati fizičku aktivnost i spavanje vašeg ljubimca 24/7. Prati pokretljivost životinje, razinu stresa, čak i stanje kože.

Dolazi s baterijom trajanja šest mjeseci, otporan je na vodu i izrađen od izdržljivog materijala. Ima Bluetooth 4.0 povezivost, tako da ga možete povezati s aplikacijom na svom pametnom telefonu, gdje ćete dobiti detaljno zdravstveno izvješće vašeg ljubimca.

Ovaj gadget ima i ugrađen GPS, što znači da ćete s ovim gadgetom uvijek znati lokaciju svog ljubimca. To može biti iznimno korisnoako imate nestašnog dlakavca koji voli zbrisati od kuće.

Cijena: 65€

Robot prijatelj vašeg ljubimca

Ovaj mali simpatični robot bit će odlično društvo vašem ljubimcu dok vas nema kod kuće. Varram Fitness Robot motivirat će vašeg ljubimca da se kreće i igra, naravno za nagradu izbacit će poslasticu. Robot je aktivan i kreće se prostorom, potičući životinju na hvatanje, njuškanje i slično.

Vašem kućnom ljubimcu sigurno neće biti dosadno s ovim robotom jer ima čak 16 različitih načina igre. Izrađen od čvrstog polikarbonatnog materijala koji se lako čisti. Otporan na vodu. Dolazi s baterijom trajanja 4 sata neprekidnog rada s jednim punjenjem.

Uređaj možete povezati putem aplikacije na svoj pametni telefon i tako zakazati određenu igru u određeno vrijeme, te tako kontrolirati aktivnost svog ljubimca i kada ste odsutni.

Cijena: 110€

Automatski bacač loptica za igru vani

Ne smijemo zaboraviti na igru vani. Za psa koji hvatanje loptice ovo će biti savršen gadget. Automatic Ball Launcher je automatska, interaktivna igra bacanja loptice koja će zaokupiti vašeg najboljeg prijatelja i dati malo odmora vašoj ruci.

Ovaj automatski bacač loptica za pse je vodootporan, savršen za igru u dvorištu ili trčanje niz hodnik. Najbolje radi s teniskim lopticama standardne veličine i drži do 3 odjednom. Možete podesiti koliko daleko da izbacuje loptu pomoću postavki udaljenosti i kuta, ovisno o tome u kolikom se prostoru vaš pas igra, vani ili unutra.

Ovaj bacač loptica za pse ima ugrađene sigurnosne značajke koje štite vašeg ljubimca. Elektronički senzori pokreta otkrivaju koliko je vaš ljubimac udaljen od otvora za izbacivanje loptice, tako da ju neće lansirati sve dok se vaš pas ne odmakne dalje ili u stranu.

Automatski izbacivač loptica također koristi zvučni ton kojim signalizira kada će loptica biti izbačena, tako da je vaš pas uvijek spreman. Kako vaš pas ne bi pretjerao u igri, uređaj će automatski ući u način mirovanja nakon 30 minuta igre kako bi vaš pas imao 15 minuta odmora.

Cijena: 160€

Kad si gladan nisi svoj

Ustaljeni raspored hranjenja i pristup vodi učinit će ljubimca, koji provodi duže vrijeme sam, smirenijim i pružiti mu osjećaj sigurnosti. Ako njegove osnovne potrebe za hranom i vodom nisu zadovoljene ili su promijenjene, može doći do nervoze i tjeskobe kod vašeg ljubimca, u trenucima samoće.

Uz pomoć pametnih hranilica i pojilica možete svom ljubimcu odrediti vremenski raspored hranjenja i odrediti primjerenu količinu hrane i kada niste fizički s njim.

Ovakvi uređaji imaju odjeljke u koje je potrebno prethodno staviti hranu i natočiti vodu, programirati raspored kada želite da sadržaj izbaci i to je to. Možete ga povezati i s pametnim telefonom i upravljati njime na daljinu.

Ovaj je gadget posebno koristan ako imate malog psića koji mora jesti manje količine hrane više puta dnevno,  imate ljubimca koji je proždrljiv ili treba na dijetu.

Cijena: 100€

Ako koristite neki pametni gadget za životinje napišite nam u komentare svoja iskustva.