Google Play Games za PC stiže u Europu i Japan

Beta testiranje navedene usluge pokrenuto je u siječnju 2022., a svrha mu je širenje dosega Android igara dopuštajući korisnicima da igraju mobilne naslove i na svojim Windows računalima

Tomislav Stanković srijeda, 15. ožujka 2023. u 07:05
📷 Image: Google
Image: Google

Osim Windows računala Google Play Games uključuje već podržane platforme kao što su Android mobiteli i tableti te ChromeOS. Korisnici će također imati mogućnost nastaviti igranje na drugom uređaju kada se na njega prebace.

Usluga će uskoro biti dostupna u Japanu i pojedinim europskim tržištima, koja u ovom trenutku ne uključuju Hrvatsku. Do sada je bila dostupna na tržištima kao što su Hong Kong, Južna Koreja, Tajvan, SAD, Australija, Brazil, Kanada, Indonezija, Malezija, Meksiko, Filipini, Singapur i Tajland, prenosi TechCrunch.

Uz značajke korisne igračima tu su i značajke za razvojne programere koji će dobiti set alata za razvoj i prilagodbu igara kao što su učitavanje APK-ova putem ADB naredbe, upotrebu Android Studija za prilagodbu grafičkih i hardverskih postavki i dr. No da bi te alate mogli koristiti prvo trebaju putem forme za prijavu izraziti svoj interes za uslugom.

Minimalni hardverski zahtjevi za pokretanjem usluge na PC-u uključuju Windows 10 (v2004), SSD disk s 10 GB dostupnog prostora za pohranu, 8 GB RAM-a, Intel UHD 630 GPU ili slično i 4 fizičke jezgre procesora.