Novi Pixel navodno će biti jeftiniji od svoga prethodnika

Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro uređaji imat će tvrtkin SoC Tensor, koji će uključivati novi Titan M sigurnosni čip i čip za operacije umjetne inteligencije te strojno učenje

Matej Markovinović ponedjeljak, 18. listopada 2021. u 17:33

Sve je bliži 19. listopada kada se održava Googleov događaj Pixel Fall Launch, na kojem će se, prema svim očekivanjima, predstaviti novi tvrtkini pametni telefoni Pixel 6 i Pixel 6 Pro. Zahvaljujući prijašnjim najavama da će Google značajno uložiti u marketing za nove uređaje, većina je informacija već procurila u javnost, a sada su otkrivene i cijene.

Naime, sudeći prema fotografijama koje je na Twitteru objavio M. Brandon Lee, zainteresirani će kupci za Pixel 6 od 128 GB morati izdvojiti 599 dolara (100 dolara manje nego za Pixel 5), dok će Pro verzija započeti cijenom od 898 dolara.

„Svake godine govorim ljudima da NE kupuju Google Pixel odmah, jer je često na popustu krajem studenog. Ove godine to NE predlažem. Imate kombinaciju ovih ludih cijena plus nedostatak čipova, bit će teško kupiti nove Pixele“, ističe Lee.

„Ako je Google htio da se Pixel 6 modeli rasprodaju, cijene na ovoj razini  i nedostatak čipova, zasigurno će im to omogućiti“, napominje Lee, dodajući da tvrtka nije uštedjela novce zahvaljujući vlastitom Tensor čipu, jer je njegov razvoj zasigurno puno koštao.

Podsjetimo, viši potpredsjednik Googlea Rick Osterloh, najavljivao je još u kolovozu da će novi Pixeli imati cijenu dostojnu premium uređajima, pa se tako očekivala neka četveroznamenkasta cifra. U svakom slučaju, zainteresirani će kupci sve saznati u utorak na Pixel Fall Launchu.

Foto: Google
Foto: Google

 

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi