Za korištenje Fitbit uređaja bit će potreban Google račun

Novi korisnici Fitbit pametnih narukvica i satova, bit će primorani koristiti Google račun za aktivaciju svojih uređaja već od sljedeće godine

Matej Markovinović nedjelja, 25. rujna 2022. u 11:02
📷 Foto: Kamil S, Unsplash
Foto: Kamil S, Unsplash

Korisnici će od sljedeće godine za aktivaciju i korištenje FItbit uređaja, trebati imati valjani Google račun. Riječ je o promjeni koja dolazi više od godinu dana nakon Googleove akvizicije Fitbita „teške“ 2,1. milijardu dolara.

„Planiramo omogućiti upotrebu Fitbita s Google računom negdje 2023. godine. Google računi na Fitbitu podržavat će niz pogodnosti za korisnike, uključujući jedinstvenu prijavu na Fitbit i druge Googleove usluge, vodeću sigurnost računa u industriji, centralizirane kontrole privatnosti i više Googleovih značajki“, stoji na stranici Fitbita

Tvrtka također ističe da će postojeći korisnici moći koristiti Fitbit račune sve dok su oni podržani, odnosno do početka 2025. godine. Ako ih se pak odmah žele riješiti, dobit će opciju kojom će moći premjestiti sve svoje postojeće podatke na Google račun.

Osim toga, Fitbit dodaje i da će se Google pridržavati pravila koja su regulatori postavili za dovršetak akvizicije, stoga neće koristiti podatke o zdravlju korisnike za Google Oglase. Više informacija dostupno je na Fitbit by Google FAQ stranici.