Gigabyte predstavio novu RTX-icu 2080 SUPER iz AORUS Waterforce serije

Gigabyte je predstavio novu grafičku karticu iz serije AORUS Waterforce za ljubitelje Nvidijinih tehnologija – GeForce RTX 2080 Super Gaming OC Waterforce WB 8G

Stjepan Bilić utorak, 19. studenog 2019. u 06:00

Gigabyte je za ljubitelje Nvidijinih tehnologija pripremio novu grafičku karticu iz serije AORUS Waterforce - GeForce RTX 2080 Super Gaming OC Waterforce WB 8G. Novi model je shodno nazivu serije opremljen vodenim blokom što znači kako bi tijekom cijelog životnog vijeka trebao biti tih u radu, jer nema ventilatora koji bi uslijed nakupljene prašine s vremenom mogli postati bučni.

Sam naziv otkiva dosta toga o grafičkoj kartici. Radi se RTX 2080 Super modelu sa 8 GB vlastite memorije. Ono što u nazivu ne stoji je da je riječ o GDDR6 memoriji brzine 15.500 MHz koja ostvaruje bandwidth od 496 GB/s.

Nadalje, GPU ima 3.072 CUDA jezgri (RTX-OPS 64) i brzinu od 1.845 MHz, što je 30 MHz brže u odnosu na referentni model kojeg proizvodi Nvidia. Grafička kartica podržava DirectX 12, OpenGL 4.6 te do četiri monitora istovremeno. Od konektora tu su tri DisplayPort (1.4) i jedan HDMI (2.0b) port.

Kao i svaka druga komponenta koja je namijenjena gamerima, tako i ova grafička kartica ima i RGB osvjetljenje. Gigabyte je ugradio RGB Fusion 2.0 osvjetljenje koje se može sinkronizirati s drugim uređajima iz serije AORUS. Proizvođač preporuča ugradnju grafičke kartice u konfiguracije koje su opremljene s minimalno 650-vatnim napajanjem.

Gigabyte je za GeForce RTX 2080 Super Gaming OC Waterforce WB 8G odlučio ponuditi produženo jamstvo. Uz standardnom trogodišnje, tu je i dodatno jamstvo u trajanju od jedne godine za sve kupce koji svoju grafičku karticu registriraju preko tvrtkinog weba unutar 30 dana od kupnje.

Detaljne specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Gigabyte se još nije izjasnio o vremenu dostupnosti na tržištu te o iznosu kojeg će biti potrebno izdvojiti pri kupnji.