Popularnom tehnološkom youtuberu hakiran kanal

Linus Sebastian, popularni tehnološki youtuber, ostao je bez svog glavnog kanala Linus Tech Tips, koji je brojao preko 15 milijuna pretplatnika. Kanal je trenutno uklonjen, a Sebastian surađuje s Googleom kako bi se ovaj problem riješio

Matej Markovinović četvrtak, 23. ožujka 2023. u 21:21
📷 Foto: Unsplash/YouTube
Foto: Unsplash/YouTube

Popularni tehnološki youtuber, Linus Sebastian, postao je žrtva hakera i izgubio glavni kanal Linus Tech Tips od čak 15,3 milijuna pretplatnika. Hakeri su ovog četvrtka zamijenili njegove tehnološke recenzije streamovima kripto prevara, zbog čega je YouTube bio primoran ukloniti cijeli kanal kako bi riješio tu situaciju.

Čini se da hakerima nije bila meta samo glavni Linus Tech Tips kanal. „Upali su“ i u ostale kanale Linus Media Grupe, uključujući Techquickie i TechLinked, koje su pokušali "maskirati" u službeni kanal Tesle. Trenutno nije jasno kako su hakeri uspjeli dobiti pristup kanalima, no Sebastian je objavio na Twitteru da je svjestan problema, a na društvenoj mreži Floatplane napisao je da radi s Googleom na vraćanju pristupa i poboljšanju sigurnosti.

Kako prenosi The Verge, Sebastian je također obećao da će sve detalje otkriti u svom podcastu, no napomenuo je da to možda neće biti ovoga tjedna. U svakom slučaju, ovo nije prvi slučaj da youtuberi na ovakav način gube pristup kanalima. Podsjetimo, prošle su godine tako hakirani Vevo kanali raznih popularnih glazbenika, uključujući Eminema, Drakea, Taylor Swift, Harryja Stylesa i drugih.