Noctua proširuje svoju ponudu s još jednim niskoprofilnim hladnjakom

S visinom od 77 mm, NH-L12Sx77 savršeno odgovara za razna kućišta, uključujući Fractal Design Terra, SilverStone Milo ML12 ili Louqe RAW S1, kao i mnoga druga kućišta koja ne mogu smjestiti veće modele poput NH-C14S ili NH-D9L

Matej Markovinović srijeda, 24. travnja 2024. u 09:17
📷 Foto: Noctua
Foto: Noctua

Noctua je ovoga tjedna predstavila svoj novi model niskoprofilnog hladnjaka za procesore, NH-L12Sx77, dizajniran posebno za kompaktne sustave. Riječ je, zapravo, o nešto višoj verziji dobro poznatog Noctuinog hladnjaka NH-L12S koji je već neko vrijeme na tržištu.

„Naš NH-L12S popularan je izbor za kompaktne sustave, ali zbog svoje visine od samo 70 mm, kompatibilnost RAM-a i prostor za visoke komponente matične ploče, poprilično je ograničena. No, sada NH-L12Sx77 nastupa na scenu koji koristi dodatni prostor kako bi pružio poboljšanu kompatibilnost i još bolje performanse hlađenja“, priopćio je izvršni direktor Noctue, Roland Mossig.

Od specifikacija, NH-L12Sx77 ima šest toplinskih cijevi umjesto četiri na nižem modelu, što pruža znatno veći kapacitet za uklanjanje topline. Uz to, nudi i bolju kompatibilnost s matičnim pločama i RAM-om, a iz Noctue ističu i da je instalacija hladnjaka lakša u većini konfiguracija zbog njegovih dimenzija.

Kao i standardni NH-L12S, NH-L12Sx77 dolazi s unaprijed instaliranim ventilatorom ispod rešetke za hlađenje koji puše zrak prema gore, idealno za kompaktna kućišta s perforiranom gornjom pločom. To bi također trebalo smanjiti i buku koja nastaje kada ventilatori uvlače zrak.

NH-L12Sx77 već je dostupan za kupnju, a preporučena maloprodajna cijena mu je 84,90 eura.