Qualcomm preuzima izraelskog proizvođača auto-čipova Autotalks

Autotalks proizvodi namjenske čipove koji se koriste u komunikacijskoj tehnologiji vozila s vozačem i bez vozača, s ciljem povećanja razine sigurnosti na cesti.

Martina Salvaro ponedjeljak, 8. svibnja 2023. u 14:21

Proizvođač čipova, američka tvrtka Qualcomm Inc preuzet će izraelsku tvrtku Autotalks Ltd koja proizvodi čipove koji se koriste u tehnologiji s ciljem sprječavanja sudara vozila. Ovim potezom Qualcomm želi produbiti svoje automobilsko poslovanje.

Tržište sve veće, jače, bolje

S povećanjem električnih vozila i automatskih značajki u automobilima, broj čipova koje koriste proizvođači automobila raste, čineći automobilsko tržište ključnim područjem rasta za proizvođače čipova. Autotalks proizvodi namjenske čipove koji se koriste u komunikacijskoj tehnologiji vozila s vozačem i bez vozača, s ciljem povećanja razine sigurnosti na cesti.

'Ulažemo u istraživanje, razvoj i implementaciju ove tehnologije od 2017. godine i vjerujemo da će, kako automobilsko tržište bude sazrijevalo, samostalna sigurnosna arhitektura V2X  (Vehicle-to-everything) biti potrebna za poboljšanu sigurnost korisnika ceste, kao i pametne transportne sustave' stoji u priopćenju iz Qualcomma. Tvrtka se pohvalila porastom potražnje svog proizvoda Snapdragon Digital Chassis koji koriste proizvođači automobila i njihovi dobavljači.