HTC navodno najavljuje dva nova VIVE VR headseta sljedeći tjedan

'VIVE ima VR uređaj koji odgovara vašim potrebama', navode iz HTC-a nudeći tako VIVE Cosmos, Pro i Focus seriju headsetova

Matej Markovinović četvrtak, 6. svibnja 2021. u 06:00

Tajvanska bi tvrtka HTC na svom Vivecon događaju koji se održava 11. i 12. svibnja, trebala najaviti dva nova VR headseta usmjerena za poslovne svrhe, prenosi Protocol.

Naime, tvrtka bi tako trebala predstavati novi samostalni uređaj, VIVE Focus 3 Business Edition i vrhunski VR headset za PC korisnike, VIVE Pro 2. Izgled novih modela nije poznat, no HTC je izbacio nekoliko kratkih videozapisa koji prikazuju crni uređaj s kamerama za praćenja okrenutim prema van.

Prema izvješću Protocola, navodi se da su oba headseta već prethodno spomenuta u dokumentima HTC-a te da su na kratko vrijeme postavljena na europsku web trgovinu Alzashop. Navodi se da je cijena prije uklanjanja artikala iznosila 1,474 eura za VIVE Focus 3 Business Edition te 842 eura za VIVE Pro 2.

Unatoč tome što su se oba headseta pojavila na Alzashopu, hardverske specifikacija ili fotografije uređaja, nisu bile prikazane, no navodi se da će uređaji biti dostupni za kupnju od 20. svibnja. Više će informacija biti poznato na HTC-ovom ovogodišnjem Viveconu, na kojem će, kako navode, predstaviti VR headsete koji mijenjaju igru.

Screenshot. Izvor: Vivecon
Screenshot. Izvor: Vivecon