Huawei Hrvatska: službeno priopćenje vezano za Googleov prekid suradnje

Nakon što su se pojavile informacije da je Google suspendirao izvjesne poslove s Huaweijem, dobili smo i službenu izjavu iz domaće podružnice ove kompanije

Bug.hr ponedjeljak, 20. svibnja 2019. u 12:45

Fotografija: D. Petric, Bug (c)

Vijest dana svakako je situacija u kojoj se našao Huawei, a u kojoj su im zbog trgovinskog rata između SAD-a i Kine Google, Intel, Qualcomm i druge kompanije najavile prestanak suradnje i isporuka proizvoda i usluga. Nakon objave ovih vijesti dobili smo i službenu izjavu iz Huaweija Hrvatska, koju prenosimo u cijelosti:

"Huawei je dao značajan doprinos razvoju i rastu Androida širom svijeta. Kao jedan od ključnih globalnih partnera Androida, blisko smo surađivali s njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosustav koji je koristio i korisnicima i industriji.

Huawei će nastaviti pružati sigurnosna ažuriranja i usluge nakon prodaje svim postojećim Huawei i Honor pametnim telefonima i tabletima, kako onima koji su prodani tako i onima koji su na zalihama.

Nastavit ćemo s izgradnjom sigurnog i održivog softverskog ekosustava kako bismo svim korisnicima globalno pružili najbolje iskustvo."

Također, iz Huaweija su proslijedili i službene izjave iz Googlea i sa strane razvojnog tima Androida:

Google: "Pridržavamo se odluke i razmatramo implikacije. Za korisnike naših usluga, Google Play i Google Play Protect i dalje će funkcionirati na postojećim Huawei uređajima."

Android: "Uvjeravamo vas da se pridržavamo svih američkih vladinih zahtjeva, usluge kao što su Google Play i sigurnosne usluge Google Play Protect i dalje će funkcionirati na postojećim Huawei uređajima."