Apple Music stigao na PlayStation 5

'Igrači s pretplatom na Apple Music mogu uživati u više od 90 milijuna pjesama, desecima tisuća odabranih i personaliziranih popisa za reprodukciju, glazbenim videozapisima u 4K i Apple Music Radiju'

Matej Markovinović četvrtak, 28. listopada 2021. u 18:46

Još se sredinom listopada počelo „šuškati“ da bi Spotify konačno mogao dobiti konkurenciju na PlayStationu 5, a sada je to službeno i potvrđeno – Apple Music od sada je dostupan za korištenje na Sonyjevoj igraćoj konzoli.

Naime, pretplatnici Apple Musica moći će bezbrižno slušati glazbu u pozadini prilikom igranja videoigara, baš kao što su to mogli i korisnici Spotifya.

„Korisnici PlayStationa 5 mogu pokrenuti aplikaciju Apple Music prije ulaska u igru ili tijekom igranja pritiskom na tipku PS na bežičnom kontroleru DualSense, kako bi pristupili Control Centeru i odabrali karticu Music Function“, piše na Sonyjevom blogu.

Foto: Sony
Foto: Sony

„Odatle Apple Music pretplatnici mogu pronaći preporuke koje odgovaraju videoigri koju trenutno igraju, odabrati popis za reprodukciju u svojoj biblioteci ili  već pripremljene popise za igranje“, dodaju iz tvrtke.

PlayStation 5 prva je igraća konzola na kojoj je službeno dostupna aplikacija Apple Musica, koji se još, osim na Appleovim proizvodima, može pronaći i na Androidu, Sonosu, Chrome OS-u, Amazon Echou i webu, prenosi The Verge.