Asus otkrio detaljne specifikacije i cijenu ROG Allyja

Rog Ally dolazit će u dvije inačice. Jedna će imati šestojezgreni AMD-ov Ryzen Z1, dok će druga imati nešto jači Ryzen Z1 Extreme od osam jezgri

Matej Markovinović ponedjeljak, 15. svibnja 2023. u 11:24

Asus je krajem travnja predstavio ROG Ally, prijenosnu igraću konzolu temeljenu na Windowsima 11. Iako je tada otkriveno da ga pogoni AMD-ov Ryzen Z1 procesor s RDNA 3 grafikom, uparenim sa 16 GB LPDDR5 RAM-a i do 512 GB SSD memorije, detaljnije informacije, uključujući cijenu, tek su nedavno postale poznate.

Prema službenom priopćenju Asusa, ROG Ally zapravo dolazi u dvije inačice. Jednu pogoni već spomenuti šestjezgreni AMD-ov Ryzen Z1 s četiri RDNA 3 GPU jezgre i 12 threadova, dok drugu pogoni osmojezgreni Ryzen Z1 Extreme s 12 RDNA 3 GPU jezgri, 16 threadova te cacheom od 24 MB. Obe verzije podržavaju spajanje eksternog GPU-a, u slučaju da je igračima potrebno više grafičke snage.

Oba, također, dolaze sa 16 GB LPDDR5 dvokanalnog RAM-a i s 256 GB ili 512 GB PCIe 4.0 M.2 SSD memorije, koja se može dodatno proširiti microSD karticom. Za hlađenje su zaslužni dvostruki ventilatori i bakrena toplinska cijev, a što se tiče autonomije, Asus kaže da baterija od 40 Wh može izdržati do dva sata „teškog igranja“. Konzola dolazi s 65-vatnim PD punjačem.

Dimenzije konzole su inače 280 x 111 x 21,2 mm. Napravljena je od aluminija s fokusom na ergonomiju te teži 608 grama. Kad je riječ o kontrolama, ROG Ally ima dvije analogne palice s RGB osvjetljenje, D-pad, ABXY tipke, Hall Effect okidače na lijevoj i desnoj strani, kao i specijalne gumbe straga koje služe za čvršće držanje konzole.

Uz utore za microSD karticu i eksterni GPU, tu je i USB 3.2 Gen2 Type-C priključak. ROG Ally također ima stereo zvučnike s Dolby Atmosom i Hi-Res Audio podrškom, kao i Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.2. Što se tiče cijene, čini se da je ROG Ally s Ryzenom Z1 rezerviran za američko tržište s cijenom od 600 dolara, dok će jača, Ryzen Z1 Extreme inačica koštati 800 eura u Europi.

Više informacija dostupno je na sljedećoj poveznici.